Zo vind je dé perfecte housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Er komt een vakantie aan of een zakelijke reis en je wil jouw huisdier(en) niet naar een pension brengen. Een housesitter kan dan de ideale oplossing zijn. Zo blijven de dieren in hun eigen vertrouwde omgeving en is er iemand die de hele dag voor ze zorgt en met ze knuffelt.Maar hoe vind je nou dé perfecte housesitter?

Maak een overzicht

Je begint met het verzamelen van de feiten. Wanneer ga je weg? Wanneer kom je terug en wanneer zou de housesitter aanwezig moeten zijn? Vaak is een (halve) dag voor je vertrekt prettig om iemand wegwijs te kunnen maken in je huis, met je dieren kennis te laten maken en eventueel wat belangrijke punten in de omgeving te laten zien.

Verder is het fijn om wat informatie over je huis en huisdier(en) op papier te zetten. Hebben ze bijzondere eetpatronen, gezondheidsproblemen of vaste rituelen? Zijn er zaken in huis waar de housesitter vooraf van op de hoogte moet zijn? Denk aan een woning zonder (of gebrekkige) internetverbinding of een supermarkt die alleen met de auto bereikbaar is.

Wat vind je belangrijke eigenschappen bij een housesitter en wil je dat dit een stel is of liever iemand alleen? Heb je er problemen mee wanneer de housesitter rookt bijvoorbeeld? Alle dingen die een housesitter graag van een huiseigenaar wil weten, kun je lezen in deze blog.

Plaats een oproep

Nu je alle informatie hebt verzameld, kun je een oproep plaatsen op ons platform. Dit doe je door een account aan te maken via deze pagina. Vervolgens vul je het online formulier in met alle informatie die je in de eerste fase hebt opgeschreven. Hier kun je 5 foto’s toevoegen. Wil je meer foto’s delen of heb je vragen, geen probleem, mail ons op info@housesitterhub.nl. Binnen 2 dagen zal jouw oproep worden geplaatst en hier krijg je via de mail een bevestiging van.

En dan?

Je kunt gaan zitten wachten tot het moment dat de eerste housesitters jou benaderen. Wij stellen namelijk iedereen op de hoogte wanneer een nieuwe housesit is geplaatst. Dit doen we via de nieuwsbrief én via onze Instagram en Facebook pagina.

Maar onze toppers staan niet voor niets met een uitgebreid profiel op onze site! Ga daar dus alvast een rustig doorheen en kijk of er housesitters tussen zitten die jou aanspreken. Onderaan elk profiel staat een knop waarmee je ze direct kan mailen. Hier zitten wij als platform niet tussen, want we weten hoe belangrijk het is dat er een persoonlijke klik is tussen de huiseigenaar en de housesitter.

Stel je vragen die je hebt naar aanleiding van het bekijken van hun profiel. Geef ze de link naar jouw oproep en wacht hun reactie af. En het is prima om meerdere housesitters tegelijk te benaderen. De meeste housesitters werken andersom net zo. Wie het eerst komt….


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *