Zo maak je makkelijk vrienden op je housesit adres

Gepubliceerd door HouseHub op

Overweeg je om alleen op reis te gaan, maar struggle je met het maken van nieuwe vrienden op je housesit bestemming? Juist wanneer je alleen reist is het leggen van nieuwe contacten vele malen eenvoudige dan wanneer je samen reist. We hebben een aantal solo reizigers aan de tand gevoeld en zij helpen je een eindje op weg!

Familieleden

Iris:
Familieleden staan regelmatig op de lijst met contacten. Zo kwam ik tijdens mijn housesit in Engeland in contact met de ouders van de huiseigenaresse. Ze stonden ineens op de stoep, de huis eigenaresse had me uiteraard wel vooraf verteld dat ze wat spullen op kwamen halen in de loop van de week, en we hebben gezellig gekletst en thee gedronken in de tuin. Ze stonden een paar dagen later op een markt in de buurt en nodigden me uit om ook gezellig langs te komen. Op de dag voor vertrek belde ze me nog even om me een goede reis te wensen, zo lief!

Buren

Moniek:
De huiseigenaar had zijn auto ter beschikking gesteld tijdens mijn housesit, omdat het behoorlijk bergachtig gebied was waar ze woonden. Helaas bleek een van de banden op een ochtend plat te staan. Ik wist dat de overbuurman een hobby monteur was, dus ik ben daar in mijn beste Spaans aan de deur geweest en om hulp gevraagd. Hij hielp me niet alleen met de band, maar zijn vrouw nodigde me ook uit om daar ‘s avonds te komen eten. Heel fijn om een ‘bekend gezicht’ te hebben waar je tijdens je housesit terecht kan.

Hondenloopgroep

Yvonne:
Tijdens mijn housesit op de Azoren, werd ik door de huiseigenaren geïntroduceerd bij hun vriendengroep. Elke zondag gingen ze gezamenlijk een wandeling op een ander deel van het eiland maken met hun honden. Aan het einde van de wandeling streken we op een fijne plek neer, verzamelden we droog hout en maakten we een barbecue. Iedereen nam elke week een zelfgemaakt gerecht mee en zo hadden we samen een heerlijke maaltijd en vloeide de wijn rijkelijk! Op deze manier zag ik niet alleen veel van het eiland, maar ontmoette ik ook veel locals en zelfs een collega housesitter.

Excursies en tours

Katja:
Op de website van AirBnB kun je niet alleen huizen boeken, maar tegenwoordig ook diverse uitjes. Zo kun je bijvoorbeeld aan het begin van een wat langere housesit een tour door de stad (waar je in de buurt zit) boeken. Vaak heb je trouwens ook gratis city tours in de grote steden overal ter wereld. Ideaal om je omgeving te leren kennen en medereizigers waar je later misschien nog een keer mee kan afspreken.

Facebookgroepen

Anita:
Voordat ik op reis ga informeer ik altijd of er in de Facebookgroepen nog meiden zijn die in dezelfde periode in de buurt zijn van waar ik housesit. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘expats in [naam stad]’. Vaak organiseren dit soort groepen ook leuke events om elkaar live te ontmoeten. Ik zit zelf bijvoorbeeld bij Girls love travel, een actieve groep meiden. Je kan ook Female digital nomads proberen op Facebook. En zo zijn er nog veel meer!

Instagram

Laura:
Ik volgde op Instagram al langere tijd wat meiden die vaak alleen op reis gingen. Zelf vond ik het toch best spannend om die stap te zetten. Uiteindelijk heb ik het toch aangedurfd en zag ik tijdens mijn eerste housesit dat een van de meiden die ik volgde niet heel ver bij mij vandaan verbleef op dat moment. Ik heb haar gewoon een berichtje gestuurd om te vragen of ze het leuk vond om in een stad tussen ons in een drankje te doen en wat ervaringen uit te wisselen. Binnen no time hadden we een date gepland en sindsdien hebben we heel regelmatig contact!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *