Wat wil een housesitter weten van een huiseigenaar?

Gepubliceerd door HouseHub op

Je gaat over een tijdje op reis en je een fijne housesitter in je huis laten verblijven tijdens die periode. Maar wat wil een housesitter nou precies van jou als huiseigenaar en baasje van weten? We leggen je alles uit, zodat jij je profiel perfect in orde kan maken en de kans op een goede match het grootste is!

Wacht niet te lang

Wees op tijd met je oproep. Hoe eerder je een oproep plaatst, hoe groter de kans is dat je een geschikte housesitter vindt. Zo kun je rustig de tijd nemen om met alle kandidaten te facetimen of thuis af te spreken. Gebaseerd op deze ontmoetingen kun je je keuze maken en is de kans klein dat er belangrijke zaken over het hoofd worden gezien.

Met vakantieperiodes en feestdagen is 4-6 maanden vooraf niet verkeerd om je oproep te plaatsen. Aangezien bijvoorbeeld kerst een veel gevraagde periode is. Om de concurrentie voor te zijn en voldoende keuze te hebben, plaats je je oproep dus graag zo vroeg mogelijk.

Foto’s

Het is als housesitter prettig om je aan de hand van de foto’s een beeld te vormen van het soort huis waar je in zal verblijven. Maak dus duidelijke foto’s, zowel binnen als buiten het huis, van de meest gebruikte kamers en natuurlijk de huisdieren. Een foto van de kinderen en de huiseigenaren is niet heel relevant, aangezien de housesitter hier weinig mee te maken zal hebben.

Locatie

Waar ligt het huis ten opzichte van het openbaar vervoer? Welke verbinding is er vanaf het dichtstbijzijnde vliegveld? Zit er een supermarkt op loopafstand? Of is alles ver weg en is er een auto nodig? Zo ja, moet de housesitter deze zelf regelen of kan de auto/fiets van het huis gebruikt worden? Wat zijn interessante plekken om te bezoeken tijdens het verblijf?

Huisdier(en)

Vertel zo veel mogelijk over je huisdier(en) en hun ritme en gedrag. Slapen ze veel? Waar slapen ze? Hebben ze speciaal voer? Hoe vaak en rond welke tijd wordt de hond uitgelaten? Heeft de hond een vaste ronde of kun je als housesitter lekker je gang gaan? Schooit de hond tijdens het eten? Welke commando’s kent je huisdier? Hoe lang kan het huisdier alleen zijn? Verblijft hij dan in een bench? Gebruikt hij medicatie? Dit kan helpen om de housesitter een goed beeld te geven van de hoeveelheid werk met de huisdieren gedurende haar verblijf.

Onderhoud

Wat wordt er van de housesitter verwacht in en om het huis? Is er bijvoorbeeld een tuinman/schoonmaker die tijdens het verblijf langskomt? Is er een zwembad? Ligt het huis vrij van buren? Alle ‘extra’s’ zijn het waard om te vermelden om een housesitter te verleiden.

Reageren

Dit moet je eigenlijk hetzelfde zien als solliciteren. Jij hebt je best gedaan om een goede oproep te plaatsen, de housesitter doet haar best om zichzelf zo goed mogelijk aan je te presenteren. Het wordt dan ook gewaardeerd dat hier geen week overheen gaat voordat er een reactie komt vanuit de huiseigenaar. Wanneer er erg veel reacties zijn binnengekomen, stuur dan een kort berichtje naar iedereen zoals “Bedankt voor je reactie, we komen eind van de week bij je terug, nadat we alle reacties hebben doorgenomen.” Geen reactie na een week zorgt ervoor dat de conclusie wordt getrokken dat er geen interesse is en dan gaat de housesitter verder zoeken. Zij zetten meestal meerdere opties uit en snel reageren betekent voor jou de grootste kans op beschikbare housesitters.

Heb je contact gelegd en ben je toe aan het keuze moment? Wees dan eerlijk in je reactie. Als iemand niet wordt gekozen, vertel dan ook waarom. Vind je te weinig informatie over de housesitter in haar mail en profiel, zeg het! Hier kan ze weer van leren voor een volgende keer dat ze op een andere oproep reageert.

Klaar voor de start

Je hebt nu alle belangrijke informatie om jouw account aan te maken. Heb je toch nog vragen, mail ons gerust!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *