Wat doet een housesitter niet?

Gepubliceerd door HouseHub op

Je hebt al gelezen wat een housesitter is en wat er verwacht wordt in deze rol, maar het kan ook goed zijn om te weten wat een housesitter niét doet. Op die manier zijn de verwachtingen van beide partijen on point en weet je waar je aan toe bent.

Extra huisdieren

Zonder overleg vlak voor of op de dag van aankomst een huisdier toevoegen aan de housesit. Wanneer een housesitter verwacht om 2 weken op een kat te passen en er ineens ook een hond van de zus van de huiseigenaar in huis zit tijdens die periode, dan is dit geen leuke verrassing. Je mag hier als housesitter dan ook gerust iets van zeggen en in overleg met de huiseigenaar bespreken wat de beste oplossing is voor jullie beiden. In alle gevallen, en zeker hierbij, is een contract prettig om te hebben, zodat je weet dat je in je recht staat. Download een voorbeeld contract voor je housesit hier.

Zoete inval

Hebben familie leden een sleutel? Dan is het goed om af te spreken dat zij vooraf even bellen of appen met de housesitter voor ze langskomen. Je zal niet de eerste zijn bij wie er ‘s avonds laat ineens iemand bij de achterdeur staat en haar de stuipen op het lijf joeg. Respecteer de privacy van de housesitter en maak goede afspraken hierover.

Slaap plek huisdieren

Als huiseigenaar kun je het heerlijk vinden wanneer je kat naast je op je hoofdkussen slaapt in de nacht. Dit kun je echter niet van je housesitter verwachten. Maak hier dus goede afspraken over, want ieder heeft hier zo haar eigen voorkeuren in.

De vertrek- of terugkom datum zonder overleg verzetten

Tenzij het overmacht is, wordt dit vanuit beide partijen niet gewaardeerd zonder overleg. Beiden hebben verplichtingen, deadlines en andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Wees dus altijd eerlijk en open tegen elkaar en breng de ander zo vroeg mogelijk op de hoogte. Samen kijken naar een oplossing en het liefst zelf een oplossing aandragen wanneer je de ander met een ‘probleem’ of wijziging confronteert. Op die manier zorg je voor de minste wrijving.

Schoonmaker

Natuurlijk verwacht je als huiseigenaar dat je je huis in dezelfde staat terug vindt als het moment dat je vertrok. Je kan echter niet van een housesitter verwachten dat ze als schoonmaker fungeert, wanneer je het huis niet schoon achterlaat. Wanneer ze dit wel doet, omdat ze er zelf voor kiest en plezier aan beleeft, dan is dat een mooie bonus!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *