Volg het housesit avontuur van Yvonne in Engeland

Gepubliceerd door HouseHub op

Meekijken met de housesit avonturen van vrouwen zoals jij…Via Housesit Hub delen we de verhalen. Misschien ben je van plan om dit in de toekomst zelf te gaan doen en ben je nieuwsgierig hoe het in zijn werk gaat. Of je bent al een tijdje housesitter, maar kom je graag in contact met collega housesitters.

De komende weken vertellen we je het verhaal van Yvonne. Zij heeft sinds kort een nieuw adres om naar uit te kijken….

Yvonne Azoren

Hierboven zie je mij tijdens mijn laatste housesit opdracht met Layla. Haar baasjes hadden mijn profiel gevonden en benaderden mij in de winter van 2017. Ze wonen op een klein eiland in de Azoren, midden in de Atlantische oceaan en in januari vertrokken ze voor zes weken naar China voor familiebezoek. Hun hondje Layla en hun huis wilden ze graag verzorgd hebben tijdens deze periode. Het was een heerlijke rustgevende tijd en bovendien erg fijn om te overwinteren!

Maar daar gaat dit verhaal niet over. Na mijn terugkomst, eind februari, ben ik bewust een langere tijd thuisgebleven. Ik was nog nooit zeven weken van huis weg geweest voor een opdracht en het was ook fijn om weer terug te zijn, ook al heeft het even geduurd voor ik was ‘geland’. Afgelopen weken begon het weer te kriebelen. Ik zocht een aantal leuke opdrachten op in de zomerperiode en stuurde ze een bericht met wie ik ben en wat ik doe.

Het is regelmatig zo dat de oproepen die online staan al ingevuld zijn, maar nog wel openbaar op de site staan. Ik reageer daarom altijd op diverse oproepen, om mijn kansen te spreiden. Verder lette ik er dit keer op dat het voor maximaal twee weken is en dat de dieren die aanwezig zijn, bekend zijn voor mij qua verzorging. Paarden heb ik namelijk nog nooit verzorgd, dus daar waag ik mij niet aan.

Inmiddels heb ik een aantal housesits in Nederland gehad en ben ik overgestapt op housesitting in het buitenland. Heerlijk om je onder te dompelen in een andere cultuur en taal! Binnen een dag kreeg ik twee reacties op mijn mails. Helaas waren beide opdrachten al ingevuld. Het was eigenlijk al een beetje weggezakt, toen ik na vier dagen een mail kreeg van Rachel. Sorry voor haar late reactie en of ik nog steeds beschikbaar was tijdens de periode dat zij weg zouden zijn? Jazeker! Ze stelde voor om een Facetime gesprek in te plannen voor dat weekend. We mailden wat op en neer om de juiste tijd voor beiden af te spreken en de tijdzones vast te stellen.

Zaterdagochtend zat ik 9:30 klaar voor het gesprek…niks…9:40 nog steeds niks..huh, wat ging er mis? Ik checkte de tijdzones die we besproken hadden en realiseerde me dat ik er 3 uur naast zat…oeps! Nog even relaxen dus, tot ze 2 uur later ineens belden! Tijdzones en ik, het zal altijd een struggle blijven…Maar goed, een vrolijk echtpaar lachte me toe op mijn beeldscherm en de omschakeling naar Engels ging gelukkig soepel.

Ze stelden een aantal vragen, zoals of ik al vaker op huizen en huisdieren had gepast en wat mijn ervaring met honden was. Zij hebben een lieve jonge hond en een kat, die ietwat opgejaagd wordt door haar huisgenote. Ze lieten me de keuken zien waar ze op dat moment zaten en gaven mij de ruimte om vragen te stellen. Voor mij was het belangrijk om twee zaken te checken: Hoe is de wifi verbinding in huis en kan de hond goed alleen zijn zonder zijn baasjes, met een ander in huis? Dit bleek dik in orde en ze gaven aan dat ze geen contract wilden opstellen, het is een kwestie van vertrouwen van beide kanten. Ook zouden ze checken of ik bij hun autoverzekering ingeschreven zou kunnen worden, zodat ik gebruik kan maken van een auto. Er flitste gelijk door mijn hoofd dat het een Engelse auto zou zijn, met het stuur aan de rechterkant…help! Ik heb in onze eigen auto vier jaar geleden wel in de UK gereden, maar met een Engelse auto lijkt me best spannend! Ze hadden ook fietsen en dat zou ik als Hollandse vast waarderen zeiden ze gekscherend.

Ze gaven aan dat ze me  graag in huis wilden hebben tijdens hun afwezigheid en of ik daarom nog wat referenties zou willen mailen en hen in contact kon brengen met een andere huiseigenaar waar ik als huizenoppas ben geweest. Ze zouden mij het adres sturen, zodat ik mijn reis kon gaan uitstippelen en dit tegen die tijd aan ze doorgeven. Yes baby, ik ga half juli naar het zuiden van Engeland, naar een prachtig huis in een nationaal park!

Wordt vervolgd….

Wil je ook kijken of reizen als housesitter iets voor jou kan zijn? Meld je dan nu aan en gebruik het platform 3 maanden voor maar €15,-!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *