Volg het housesit avontuur van Yvonne in Engeland #4

Gepubliceerd door HouseHub op

In de vorige blog van Yvonne kon je lezen hoe haar reis naar Engeland was verlopen en de eerste dag bij de familie in huis. Vandaag lees je alles over de 2,5 week die ze in West-Sussex doorbracht.

In de periode dat ik in Engeland zat, was er net een hittegolf in dat deel van Europa. Terwijl er in Nederland strooiwagens met zout het oververhitte asfalt probeerden te koelen, was het in West-Sussex net een paar graden aangenamer. De fijne tuin met diverse beschutte plekjes om te werken en te spelen met hond Scout, waren dan ook erg welkom!

 

Scout housesitter

En wat een heerlijke hond bleek Scout te zijn! Luistert goed, is aanhankelijk, maar kan ook prima even lekker alleen liggen slapen. En hij is dol op lange wandelingen en knuffelen! We hebben in de eerste periode vooral veel in de weilanden gewandeld, omdat er bij het veld aan de andere kant van het dorp, bij de polovelden, voorbereidingen werden getroffen voor het grootste event van het jaar. Doordat er een grote groep, hele dure, paarden stonden, was het niet zo handig om deze jonge en ietwat onstuimige hond daar tussendoor te laten rennen.

housesitting England

Zoals elke keer tijdens een housesit, hebben ik lekker veel werk kunnen verzetten. Het tijdsverschil was maar 1 uur, dus daar had ik weinig last van tijdens mijn verblijf. En de wifi verbinding was erg goed door het hele huis Ć©n buiten. Het enige waar ik tegenaan liep, was de vrij strenge ‘parental advisory’ blokkade bij sommige sites. Zo kon ik de website van een klant die met native branding werkt niet openen via de wifi in huis. Maar via mijn mobiele hotspot, ik zat tenslotte gewoon in Europa, kon ik er alsnog op komen.

housesit picknick

De eerste keer boodschappen doen op de mountainbike die ik daar mocht gebruiken, viel reuze mee. Het links rijden is eigenlijk altijd goed gegaan en de automobilisten gaan met een grote boog om je heen. Er was in het dorp alleen maar een Tesco express, wat inhoudt dat het kleinere verpakkingen zijn en redelijk duur. Een soort Albert Heijn to go zeg maar. Maar ik heb lekker verse salades gegeten tijdens die warme dagen en nog een lekkere picknick in de schaduw van de tuin gehouden šŸ™‚ Op het terrein van de polovelden was ook een boerderijwinkel te vinden. Enorm luxe en uitgebreid en knetterduur! Maar wel erg leuk om een keer doorheen te struinen en wat lokale dingen te proberen.

Farmshop

Nadat de polowedstrijd en het hele circus, er werden dagelijks hotshots per helicopter ingevlogen, konden Scout en ik daar dagelijks heen om de dagelijkse zwemsessie met andere honden te houden. Er kwamen altijd wel een of twee andere hondenbezitters bij me staan voor een praatje. Heerlijk om zo de dag te beginnen!

housesitting England Scout

Kat Pipsy zag ik twee keer per dag in de schuur, waar hij zijn portie brokjes en knuffels kwam halen. Helaas kon Pipsy het niet zo vinden met Scout, dus die kwam niet in huis knuffelen.

Na 2,5 week kwam het gezin vol met mooie verhalen en prachtige foto’s weer thuis. Ik ging die avond vroeg naar bed, want om 6:00 ging de wekker weer. Samen met de man des huizes ontbijtte ik en stapten we samen op de trein richting Londen die ochtend. Met de Flixbus ging ik vervolgens weer naar Nederland. Na een reis van 17 uur, van deur tot deur, kwam ik midden in de nacht thuis aan.

Het was een heerlijke tijd, met fijn contact met de huiseigenaren en een prachtige plek om in de zomer te verblijven!

 

Categorieƫn: BlogHousesitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *