Volg het housesit avontuur van Yvonne in Engeland #2

Gepubliceerd door HouseHub op

Vorige week kon je lezen hoe Yvonne aan een nieuwe opdracht in Engeland was gekomen, na een kennismakingsgesprek via Facetime. Nadat ze het adres heeft ontvangen, begint de zoektocht naar de beste deal voor haar reis.

Auto

Om naar het zuiden van Engeland te reizen zijn er meerdere opties qua transport. In de zomer van 2014 ben ik met mijn vriend via de treinverbinding vanuit Frankrijk naar Londen gereisd. Dat was voor mij geen optie, aangezien ik niet met de auto naar Engeland ga.

Vliegen

Dan is er nog de mogelijkheid om te vliegen naar Londen, wat snel en vaak goedkoop is. Ik heb alle mogelijke combinaties geprobeerd, op basis van deze tips voor goedkope tickets. De goedkoopste vlucht vertrekt om 8:00 in de ochtend vanuit Eindhoven en landt in het noorden van Londen. Die vlucht kostte €46,- enkele reis, wat ik nog best prijzig vind voor alleen de heenreis en bovendien is het voor mij niet te doen om op tijd met het openbaar vervoer op het vliegveld in Eindhoven te zijn.

Trein

Met de trein ben je in een paar uur in hartje Londen en ik kan opstappen in mijn woonplaats. Je betaalt hier echter een enorm bedrag voor. De prijzen starten vanaf €140,-, dus dat vind ik voor een enkele reis geen optie.

Bus

Dan is er nog de mogelijkheid om met een bus naar Londen te reizen. Dit is een lange reis, maar vaak wel stukken goedkoper! Bovendien heb ik nog een aantal tegoedbonnen liggen van de Flixbus, dus ik heb gelijk de verbindingen gecheckt naar Londen. Wanneer ik in de avond vanuit Amsterdam vertrek, kom ik 11 uur later in hartje Londen aan. En met de tegoedbon die ik heb, kost het me maar €19,99 voor een enkele reis! Ik ben geen held in het slapen in een bus/vliegtuig/trein, maar dit scheelt me zoveel geld, dat ik het er op ga wagen.

Ik vertel Rachel hoe laat ik aankom in Londen en zij heeft me inmiddels de verbinding naar de plek gegeven waar zij me op gaan pikken. De reis is geboekt, nog 3 weken wachten en dan start het nieuwe housesit avontuur in Engeland!

Wordt vervolgd…

Lijkt het jou ook wel wat om een housesitter in huis te halen, wanneer je binnenkort op reis gaat? Kijk dan eens naar onze laagdrempelige instap abonnementen voor huiseigenaren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *