Voeg gratis een extra bestemming aan je reis toe

Gepubliceerd door HouseHub op

Je hebt onze blogs vast al gelezen over het direct besparen op je vlucht en de 3 simpele tips om je vliegreis goedkoper te maken. Maar wist je dat je meer uit 1 eindbestemming kunt halen? Je kunt bij langere vluchten namelijk prima een tussenstop inplannen en zo 2 of 3 bestemmingen in 1 reis bezoeken! Hoe je dat doet? We leggen je dit stap voor stap uit.

Eindbestemming

Je start allereerst met je eindbestemming. We nemen hier als voorbeeld even een door ons veelgebruikte vluchtvergelijker Skyscanner.

Wanneer je al een idee hebt waar je heen wil, maar nog geen specifieke datum, dan kun je ook een hele maand selecteren. Dit is veel gunstiger, omdat je dan kunt gaan puzzelen met de data die voor jou het goedkoopste uitvallen. Deselecteer het vakje ‘alleen directe vluchten’ en druk op ‘Zoek vluchten’.

Voorbeelden van stopover bestemmingen

Nu kun je in de overzichten met 1 of meerdere tussenstops gaan kijken, waar je een extra bestemming kunt inplannen. Om je een idee te geven wat populaire stopovers zijn, geven we hier een klein overzicht vanuit Nederland:

  • Australië/Nieuw Zeeland met een tussenstop in Singapore
  • Bali met een tussenstop in Dubai
  • New York met een tussenstop in Reykjavik
  • San Francisco met een tussenstop in Barcelona

Boeken van je tussenstop

Als voorbeeld nemen we even dat je naar San Francisco vliegt, met als tussenstop Barcelona. Wanneer je de vertreklocatie (bijvoorbeeld Schiphol) en de eindbestemming (San Francisco) hebt ingevoerd met de maand waarin je wilt reizen, dan vink je het hokje ‘directe vluchten’ uit in de resultaten. Deze vind je aan de linkerkant van je pagina.

Wanneer je nu op ‘goedkoopste’ selecteert, komt er overzicht van de langste tussenstops in je overzicht. Want hoe langer je moet wachten op een vliegveld, hoe inefficiënter het voor een reiziger is. Dit ‘belonen’ ze door middel van goedkopere vluchten. Maar wanneer je dit dus naar je hand zet, kun je hier juist van profiteren!

Goed, je weet nu van waaruit je vertrekt, wat je eindbestemming is én waar je een tussenstop gaat maken. Dan kun je nu teruggaan naar de startpagina en kiezen voor ‘meerdere bestemmingen’. Op deze manier kun je namelijk invoeren hoe lang je op een bestemming wil blijven. Is dat nog geen dag en wil je in een paar uur de stad verkennen (houd rekening met het ophalen, in ene locker plaatsen en opnieuw inchecken van je bagage en de tijd die hiertussen overblijft om daadwerkelijk een stad te verkennen)? Of kies je ervoor om een of meerdere nachten te blijven, voordat je naar je eindbestemming gaat?

Nu kun je dus gaan puzzelen om de goedkoopste dagen voor jouw reis te boeken. Zeker wanneer je flexibel bent in je dagen, dan kan dit veel geld besparen!

Gratis stopover met extra’s

Er zijn een paar airlines die geen kosten rekenen voor het maken van een overstap of hele fijne extra’s bieden. Altijd handig om te weten!

  • KLM biedt dit bijvoorbeeld in Amsterdam aan. Ze hebben zelfs een  app: Layover with a Local, die je in contact brengt met een bewoner in Amsterdam die jou de stad laat zien. Je krijgt met de app zelfs gratis vervoerskosten van en naar de luchthaven!
  • Bij TAP Portugal mag je gratis 3 dagen overstappen in Porto of Lissabon.
  • Hawaiian airlines snappen hoe het werkt en je mag in Honolulu zo lang blijven als je wilt tijdens een tussenstop, zonder extra kosten.
  • Finnair geeft een gratis stopover én korting op eten en drinken en activiteiten zoals het zien van het Noorderlicht.
  • In Reykjavik kun je met Icelandair maximaal 7 dagen van een stopover genieten. Ook zij hebben een app (Stopover buddy) waar een local je een tour door de stad geeft.
  • Turkish Airlines geeft gratis stadstours bij een overstap van 6 – 24 uur. En je kunt zelfs een gratis hotelkamer krijgen als je langer dan 20 uur verblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *