Travel light, hoe dan?!

Gepubliceerd door HouseHub op

Instappen in een taxi in Dublin, terwijl de chauffeur vraagt ‘Are you staying for 1 night?’, om vervolgens te antwoorden dat je 4 dagen blijft. De man was mind blown dat een vrouw met 1 rugzak dat kon. Hij was duidelijk anders gewend!

backpack housesitter

Travel light, hoe dan?!

Klinkt allemaal leuk en aardig, want het scheelt ook nog eens geld op vliegreizen, maar hoe doe je dat dan? En kan dat ook voor de langere reizen? Vandaag delen we de tips van diverse vrouwelijke avonturiers met je.

Danielle reist al 4 jaar de wereld rond en dit zijn haar hacks:

 1. Hoe fijn ze ook voelen en hoe lekker ze ook ruiken, gebruik een ereader in plaats van een stapel zware boeken. Of lees ze op je telefoon, dat scheelt weer een apparaat.
 2. Denk vooraf goed na over de kleding die je meeneemt. Zorg ervoor dat het onderling allemaal gecombineerd kan worden. Op die manier heb je minder items nodig.
 3. Neem een stuk (Sunlight) zeep mee, zodat je de kleding ter plekke in een wasbak of bad kunt wassen. Mocht het na dag 1 al vies zijn, dan kun je het op dag 3 gewoon weer aan.
 4. Rol je kleding op, dit scheelt niet alleen ruimte, maar ook kreukels in je kleding. Gebruik alle hoekjes, dus stop je schoenen vol met opgerolde sokken.
 5. Hou er rekening mee dat je alle vloeistoffen in een doorzichtige (toilet)tas doet en dat er niet meer dan 100 ml in de verpakking mag zitten.
 6. Leg alles vooraf klaar en ga er nog minimaal 1 tot 2 keer doorheen om overbodige items (heb je echt die paraplu nodig of kun je die daar ter plekke misschien goedkoop scoren als het nodig blijkt te zijn?) weg te halen.

Anne reist sinds 2 jaar, vooral in Europa, alleen met handbagage.

Heerlijk om uit het vliegtuig te stappen en niet op bagage te hoeven wachten die er eeuwig over doet om op die band te komen!

1. Ik gebruik een ‘softcase’ trolleykoffer met bijbehorende kleinere tasjes waar je kleding, schoenen en beauty spullen in kan doen. Makkelijk om alles te sorteren en eenvoudig en snel de juiste items uit je koffer te vissen.

2. Neem altijd lichtgewicht slippers mee, zeker als je een badkamer van een ander gebruikt.

3. Neem een kleine rugzak/tas mee in je trolley, of als de luchtvaartmaatschappij dit toelaat als extra handbagage, zodat je op locatie een tas voor boodschappen en picknicks hebt.

4. Zorg dat je alle elektronica bij elkaar inpakt. Dat maakt het zo veel makkelijker bij de douane en je hoeft niet je hele tas door te spitten op zoek naar je lader.

5. Maak gebruik van de reisformaat cosmetica. Er zit vaak meer in dan je denkt!

 

Jessica heeft al meer dan 15 jaar geen bagage meer ingecheckt op een vliegveld!

 1. Pak hooguit 2 paar schoenen; 1 paar nette schoenen en 1 paar die comfortabel zitten en makkelijk aan en uit kunnen.
 2. Check bij je housesit adres of er een fohn, paraplu en dat soort items zijn, scheelt weer inpakken!
 3. Neem kleding mee die meerdere functies hebben, bijvoorbeeld een grote sjaal tegen de kou kan bij warmer weer net dat vestje zijn wat je buiten nodig hebt.
 4. Gebruik minder make-up. Heb je echt die grote tube foundation nodig?
 5. Draag laagjes als je gaat vliegen en doe dan bijvoorbeeld je bergschoenen aan, dat scheelt in gewicht en ruimte in je trolleykoffer.

 

Ook reizen met alleen een rugzak op weg naar je housesit adres? Meld je dan nu aan voor maar €15,- en krijg 3 maanden toegang tot ons platform.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *