To do op reis voorbereiden

Gepubliceerd door HouseHub op

Je hebt een leuke housesit gepland later dit jaar en je wil je alvast een beetje voorbereiden met een leuk to do lijstje. Housesitter Hub oprichter Yvonne vertelt vandaag hoe zij een reis voorbereidt:

Ik eerst de nodige research doen op social media. Want van locals en toeristen kun je al heel veel waardevolle informatie verzamelen om je to do lijstje mee te vullen. Het is slim om je te beperken tot een bepaalde afstand of tijdsduur wanneer je rekening moet houden met dieren op je housesit adres. Een hond zal 2-3 keer per dag een wandeling nodig hebben, maar met een kat of kippen ben je bijvoorbeeld al een stuk flexibeler.

Bloglovin en Youtube

Op Bloglovin en Youtube zoek ik naar blogs en vlogs met hotspots voor de bestemming die ik ga bezoeken. Er zijn bloggers en vloggers die veel over een stad vertellen, maar het kan ook interessant zijn om van verschillende type mensen wat tips op te zoeken. Niet iedereen heeft dezelfde behoeftes en smaak op reis.

Foursquare

Op Foursquare zoek ik naar koffietentjes, lunchrooms en restaurants met goede reviews en foto’s. Deze kun je per stad of regio bijvoorbeeld in een eigen mapje opslaan in de app.

Twitter

Als je Twitter gebruikt kun je zoeken op de #naamstad en de datum dat je er bent voor leuke events of pop-up stores/restaurants.

Facebook

Facebook staat vol met groepen/pagina’s over steden en landen, dus sluit je aan voor local tips. Of doe ideeën op van de verhalen van anderen die al eens dezelfde plek bezochten.

Pinterest

Uiteraard maak ik een Pinterest bord aan met de mooie plekken die ik daar wil bezoeken, met de hotspots en to do lijstjes van die stad/regio.

Instagram

Op Instagram zoek ik op de stad om te zien wat populaire plekken zijn, die een bezoekje waard zijn om mooie foto’s te maken. En ik sla foto’s op van mooie plekken en die bewaar ik in een aparte collectie.

Google maps

Nu kun je alle adressen die je hebt verzameld van mooie parken, leuke restaurants en andere to do’s in Google maps zetten en opslaan (op je telefoon tik je op het schermpje wat onderin omhoog komt en daar kies je voor opslaan. Kies vervolgens voor plaatsen met ster. Wanneer je alle adressen hebt ingevoerd, type je in het zoekvenster ‘Ok maps’ en de app zal je nu vragen of je de kaart wil opslaan. Nu zijn de adressen ook offline beschikbaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *