Snorkelen tijdens het housesitten? Hier moet je zijn!

Gepubliceerd door HouseHub op

Great Barrier Reef – Australië

Het meest bekende, mooiste en grootste plek ter wereld om te kunnen snorkelen is natuurlijk het Great Barrier Reef in Australië. Niet alleen zeeschildpadden, prachtige zeesterren en natuurlijk Nemo clown vissen vind je hier. Het koraalrif heeft maar liefst bijna 3.000 verschillende soorten koraal! Dus mocht je in Australië gaan housesitten, dan mag je deze unieke ervaring niet overslaan!

Koh Tao – Thailand

Koh Tao heeft het zeewater van de perfecte Instagramplaatjes, azuurblauw, en natuurlijk fantastische koraalriffen. In Shark Bay ga jij het avontuur van je leven aan, door met een 12 meter lange walvishaai te zwemmen! Dat moet een enorme kick geven!

 Tenerife – Spanje

Wat dichter bij huis hebben we het lang niet zo slecht getroffen op het gebied van snorkelen. Wat dacht je van de zee rondom de Canarische Eilanden? Hier zul je een enorme hoeveelheid aan zeedieren vinden. Een grote pijlstaartrog of octopus anyone ? Maar hier vind je ook onderwatergrotten en zelfs scheepswrakken, spannend!

Klein Bonaire

Klein Curaçao ken je wellicht al, maar er is ook nog Klein Bonaire en laat dat nou perfect zijn voor snorkelfanaten! Hier vind je diverse soorten zeeschildpadden en je gaat hier gegarandeerd zeepaardjes spotten, want daar is het eiland bekend om!

Curaçao

Curaçao heeft een enorme hoeveelheid aan plekken om te snorkelen. Je hebt hier een onderwaterzicht tot wel 30 meter, met prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. Eigenlijk is het water rond het hele eiland geschikt om te snorkelen. Mocht je het leuk vinden, je kan op sommige plekken op het eiland ook wrakduiken.

Cyprus

Het eiland Cyprus heeft een helderblauwe zee en dit is dus perfect voor een mooi uitzicht onder water tijdens het snorkelen. Het beste strand om te gaan snorkelen is Grovenor’s Beach. Hier word je getrakteerd op koraalriffen, prachtige gekleurde vissen, zeeanemonen en sponzen. In de onderwatergrotten- en tunnels ga je je ogen uitkijken!

Griekenland

Griekenland bestaat uit oneindig veel eilandjes, wat er voor zorgt dat je hier je hart kan ophalen om te gaan snorkelen. Rondom Zakynthos zwemmen de Caretta-Caretta schildpadden. Bij Rhodos vind je mooie koralen en bijzondere vissen tegen. Corfu heeft toffe grotten die je snorkelend kunt verkennen. Vanuit Kreta kun je tijdens het snorkelen zeeschildpadden tegenkomen en zeepaardjes. Kos geeft je aan de zuidkust een interessante fenomeen cadeau onder water. Hier zie je niet alleen vissen, maar ook opstijgende luchtbellen uit de zeebodem door een vulkaan. Genoeg te verkennen dus!

Sicilië

Ook in het zuiden van Europa vind je bij Sicilië genoeg soorten vis. De populairste plek om te snorkelen, en dus ook drukbezocht door toeristen in het hoogseizoen, is San Vito Lo Capo in het noorden, iets voorbij Trapani. Ga je voor een authentieke plek, kies dan het kleine schiereiland Isola Bella. Een oogstrelend stuk natuur waar je rustig kunt snorkelen. Bij Calamosche Beach, vlakbij Noto vind je een ruige natuur en heel helder water. Het is wel een wat onbekendere plek, dus hier vind je niet veel voorzieningen.

Sardinië

Op Sardinië kun je in de Golf van Orosei, aan de oostkust van het eiland, snorkelen bij het strand Cala Luna. Een mooie, rustige baai en een van de beste plekken om in Sardinië te snorkelen. De steile kliffen en kleine grotten maken de plek een lust voor het oog.

In het zuiden van Sardinië vind je het Su Giudeu strand met ondiep water. Door de Mistral-wind en de riffen is het een perfecte plek om te snorkelen. En, very Instagramable, ook dé plek om flamingo’s te spotten! Kom niet te dichtbij, want in de lagunes broeden ze.

Portugal

Ook in Portugal vind je een groot aantal snorkelplekken die je vanaf de kust eenvoudig kunt bereiken. Aan de zuidwestkust vind je rotsachtige en beschutte baaien, waar je goed kunt snorkelen. De beste snorkelplaatsen vind je onder andere bij: Praia do Paraíso en Praia do Vale Covo in Carvoeiro, Praia da Mesquita en Praia da Marinha in Lagoa en Praia de Albandeira, Praia da Infanta in Ferragudo en Praia das Fontainhas in Porches.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *