Heb je een liefde voor reizen en huisdieren?

Sluit je dan aan bij Housesitter Hub en verblijf gratis in huizen van mensen die op reis zijn en hun huisdier thuis laten verzorgen. Zowel als huiseigenaar als housesitter kun je lid worden en een oproep plaatsen. Wij zijn een groeiend platform en onze leden zijn afkomstig uit Nederland en Europa.

Werken waar de wifi is

Veel van onze housesitters werken online en combineren een housesit met hun werk. Op die manier is plezier en werk eenvoudig samen te voegen en heb je het beste van twee werelden.

Dankbaarheid

Niet alleen de huis(dier)eigenaar is je enorm dankbaar voor de goede zorgen, ook de huisdieren betalen je uit in kopjes, likjes, knuffels en een heleboel liefde.

Waarom word je housesitter

Waarom een housesitter

Voor de meeste mensen die housesitter zijn is het een goedkope manier van reizen en op die wijze wat van de wereld te zien. Housesitten is, buiten de toeristische hotels en trekpleisters om, een perfecte manier om je in een ander land in het lokale leven onder te dompelen.

Je kan het alleen doen, maar ook samen met een vriendin of je man. De community van housesitters groeit in een rap tempo, doordat reizen en de drang om de wereld te zien bij steeds meer mensen op hun bucketlist staat. Housesitten is dan een goedkope en eenvoudige vorm om de leukste plekken op de wereld te ontdekken. Vaak  doe je tijdens je housesit periode makkelijk contacten op, doordat de buren of vrienden/familie van de huiseigenaar vaak op de hoogte zijn gesteld van je bezoek.

De meeste huis(dier)eigenaren vragen housesitters niet alleen op het huis te passen, maar vooral om veel liefde te geven aan een of meerdere dieren in en om het huis. De keuze voor een pension trekt sommige diereneigenaren niet zo of ze willen hun beestje zo min mogelijk stress bezorgen en daardoor is het praktischer om ze in hun vertrouwde omgeving te laten en een housesitter uit te nodigen.

Denk je er zelf bovendien wel eens bij na, wanneer je op vakantie gaat, dat je huis een groter risico vormt om slachtoffer te worden van een inbraak? In vakantie periodes worden huizen door inbrekers nauwlettend in de gaten gehouden. In sommige delen van Nederland ziet de politie maar liefst een stijging van 350-1.000% in inbraakaangiftes ten opzichte van periodes buiten de vakantie.

Wanneer je een nieuwe housesit opdracht binnen wilt halen, is het voor je nieuwe opdrachtgever wel fijn om eerdere ervaringen van huiseigenaren te lezen.

Vraag daarom altijd om een referentie nadat je housesit opdracht is afgelopen. Hoe meer positieve verhalen er op jouw profiel te lezen zijn, hoe makkelijker het voor jou zal zijn om nieuwe opdrachten te krijgen. Het is nou eenmaal slimmer om een huiseigenaar jou aan te laten bevelen, dan om jezelf de hemel in te prijzen.

Tips om een goede referentie te krijgen

    • Als startende housesitter, zonder (veel) ervaring, kun je toch zorgen voor een aantal goede referenties. Vraag vrienden (met huisdieren) om een soort karakterschets van je te schrijven. Hoe ben jij als persoon en hoe ga je met hun huisdier(en) om? Ben je frequent AirBnB gebruiker? In dat geval heb je wellicht ook al referenties van AirBnB eigenaren na jouw verblijf in hun huis. Vraag vrienden die een paar dagen weg gaan om op hun huis en huisdier(en) te passen, in ruil voor een referentie. Help je anderen wel eens met huishoudelijke taken of wat werk in de tuin? Perfect om diegene om een korte referentie te vragen. Ook deze vaardigheden zijn prettig voor een nieuwe opdrachtgever.