Simpel plastic verminderen tijdens je housesit

Gepubliceerd door HouseHub op

De plastic soep zal je niet zijn ontgaan. Er komen steeds vaker beelden van schildpadden met rietjes in hun neus, stranden vol aangespoeld afval en vissen die vast zitten in plastic verpakkingsmateriaal. Wanneer je gaat housesitten, kun je met een aantal kleine aanpassingen een heleboel plastic besparen. Wij vertellen je hoe!

Eigen boodschappentas

Wanneer je op een housesitadres bent zullen er zeer waarschijnlijk tassen in huis zijn. Of ze helemaal naar je smaak zijn is een ander verhaal 😉 Daarom is het fijn om een eigen rugzak of een klein opvouwbare stoffen tas in je koffer te doen waar je je boodschappen ter plekke in kan vervoeren. Ook ideaal als je gewoon gaat winkelen of naar de lokale markt gaat, dat bespaart een hoop losse plastic tasjes!

Herbruikbare waterfles

In het vliegtuig zijn ze ideaal (zorg wel dat hij vóór de douane leeg is, anders mag je hem weggooien!), want zo hoef je niet elke keer de stewardess om een bekertje water te vragen. Je zet hem naast je laptop tijdens het werken, neemt hem mee tijdens een middagwandeling in de brandende zon met je housesit hond. De herbruikbare fles is perfect voor op reis!

Herbruikbare rietjes

Ze zijn er in vele soorten, van glas tot bamboe en aluminium. Herbruikbare rietjes zijn ideaal om mee te nemen naar horeca gelegenheden. Gelukkig zijn er inmiddels steeds meer horeca zaken die zelf al de stap hebben genomen om helemaal geen rietjes meer te gebruiken, of een herbruikbare variant in te voeren.

Plastic vrij smeren

In veel van onze verzorgingsproducten zitten microplastics. Deze piepkleine deeltjes komen in onze zeeën terecht en eten vissen, omdat ze het aanzien voor voedsel. Hierdoor kunnen vissen doodgaan. Om te kunnen zien of jouw zonnebrandcrème wel of geen microplastics bevat, kun je eenvoudig een check doen op de site van Beat the microbead. Microplastics herken je aan de namen zoals: polyethyleen (PE), polymethylmethacrylaat (PMMA) , polypropyleen (PP) en polyethyleentereftalaat (PET). Merken zonnebrandcrème die geen microplastics bevatten zijn: Lush en Rituals.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *