Referenties verzamelen

Gepubliceerd door HouseHub op

Wanneer je een nieuwe housesit opdracht binnen wilt halen, is het voor je nieuwe opdrachtgever wel fijn om eerdere ervaringen van huiseigenaren te lezen.

Vraag daarom altijd om een referentie nadat je housesit opdracht is afgelopen. Hoe meer positieve verhalen er op jouw profiel te lezen zijn, hoe makkelijker het voor jou zal zijn om nieuwe opdrachten te krijgen. Het is nou eenmaal slimmer om een huiseigenaar jou aan te laten bevelen, dan om jezelf de hemel in te prijzen.

referentie housesitter

Tips om een goede referentie te krijgen

    • Als startende housesitter, zonder (veel) ervaring, kun je toch zorgen voor een aantal goede referenties. Vraag vrienden (met huisdieren) om een soort karakterschets van je te schrijven. Hoe ben jij als persoon en hoe ga je met hun huisdier(en) om? Ben je frequent AirBnB gebruiker? In dat geval heb je wellicht ook al referenties van AirBnB eigenaren na jouw verblijf in hun huis. Vraag vrienden die een paar dagen weg gaan om op hun huis en huisdier(en) te passen, in ruil voor een referentie. Help je anderen wel eens met huishoudelijke taken of wat werk in de tuin? Perfect om diegene om een korte referentie te vragen. Ook deze vaardigheden zijn prettig voor een nieuwe opdrachtgever.
    • Zorg dat je het huis achterlaat in de staat waarin je het binnenkwam, of liever nog beter/schoner/mooier! Zorg dat het huis schoon en opgeruimd is op je laatste dag wanneer de huiseigenaren thuiskomen. Zorg goed voor alle planten tijdens je verblijf en misschien kun je wat verse bloemen in een vaas op tafel zetten als warm welkom.
    • Stuur gedurende je verblijf regelmatig een foto van het huisdier waar je op past. Dit wordt erg gewaardeerd door de huiseigenaren. Zij missen hun huisdier en vinden het natuurlijk best spannend om hun geliefde beestje bij een ‘vreemde’ achter te laten. Het kan hun geruststellen als je foto’s of filmpjes stuurt waarop ze zien dat het dier zich op zijn gemak voelt bij jou.
    • Vul de (koel)kast aan met de spullen die je van de huiseigenaar hebt gebruikt en zorg dat ze op de dag dat ze thuiskomen niet meer naar de supermarkt hoeven te gaan om boodschappen te doen. Na een lange reis heeft niemand daar meer zin in.

Niet iedereen vind dit even makkelijk, dus we hebben een template voor je gemaakt die je zo kunt voorleggen aan degene waar je een housesit opdracht hebt afgerond. We hebben het in twee talen voor je geschreven, Nederlands en Engels. Op die manier kun je ook buiten Nederland je referenties inzetten.

Vraag altijd of je de (voor)naam bij de referentie mag gebruiken. Niet iedereen gaat daar altijd mee akkoord, dus check het voor de zekerheid even. Better safe than sorry!

Download hier de Engelstalige referentie brief

Download hier de Nederlandstalige referentie brief

Nog niet aangemeld op ons platform als huiseigenaar of housesitter? Meld je dan nu aan voor maar €15,- en geniet 3 maanden van alle voordelen!

Categorieën: BlogHousesitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *