Pas je altijd op huisdieren als housesitter?

Gepubliceerd door HouseHub op

Een van de meest gestelde vragen bij ons platform. En het korte antwoord hierop is: Nee. Het is namelijk ook goed mogelijk dat huiseigenaren andere redenen hebben om iemand in hun huis te laten verblijven tijdens hun afwezigheid.

Inbraakpreventie

Het kan zijn dat er de stad waar de huiseigenaar woont een grotere kans is op inbraken tijdens vakantieperiodes. Inbrekers posten namelijk in wijken en letten op tekens die er op wijzen dat een huis voor langere tijd niet bewoond is. Post die opstapelt in een brievenbus, gordijnen die altijd open (of juiste gesloten) zijn en lichten die in de avonduren niet aan gaan. Je kan dit eventueel oplossen met tijdschakelaars op de lampen, waardoor deze op vaste tijden aan en uit gaan.

Maar het is natuurlijk prettiger wanneer iemand dagelijks in de woning verblijft en er letterlijk leven in de brouwerij (ok, woning) is. Dit schrikt inbrekers af en voorkomt een heleboel ellende. In sommige landen heeft het zelfs invloed op de verzekering van de huiseigenaar, wanneer ze tijdens hun vakantie iemand laten verblijven in hun huis.

Tuin onderhoud

Wanneer een huiseigenaar een goed onderhouden tuin heeft en dit te veel werk is voor buren om een keer in de paar dagen even wat water te geven, dan kan een housesitter een goed alternatief zijn. Het zou dus kunnen zijn dat het hebben van groene vingers een pré is in jouw profiel.

Dit kan variëren van het 1 keer per week omscheppen van een composthoop, tot dagelijks het gazon en planten water geven in de tuin, onkruid wieden en de moestuin onderhouden. Ben je hier bedreven in, laat dit dan zeker weten in je profiel!

Dus ben je geen dierenliefhebber, dan is het alsnog heel goed mogelijk om een housesitter te worden! En voor de huiseigenaren: Schroom niet om je aan te melden wanneer je geen viervoeter hebt om op te passen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *