Onmisbare gratis apps voor elke housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Wil je weten of je tijdens je reis met je klachten naar een arts moet? Wil je een goedkope taxi regelen, zonder te worden opgelicht? Het thuisfront op de hoogte houden, zonder iedereen afzonderlijk te hoeven appen? Met onderstaande (gratis) apps is jouw reis een stuk eenvoudiger! Probeer ze eens uit en we horen het graag wat jouw eigen favoriete reis app is!

 • Trabee pocket. Wil je de uitgaven tijdens je reis nauwkeurig bijhouden? Met deze app kan je precies zien waar je je geld aan uitgeeft. Zo kun je alle accommodatie kosten invoeren, het eten en ook de kosten die je maakt voor je vervoer. Reizen met een budget is heel eenvoudig op deze manier!
 • Vakantiedokter is een app die je hopelijk niet nodig zal hebben tijdens je reis, maar het is een geruststellend idee om het achter de hand te hebben. Mocht je ziek worden tijdens je reis en niet zeker weten wat je moet doen, dan kan je in deze app in contact komen met een Nederlandse medisch expert. Zij stellen je een aantal vragen en geven je passend advies.
 • Polar steps of Journi  Het thuisfront op de hoogte houden van je rondreis avonturen kan perfect via Polar steps of Journi. Zo kan je de route invoeren en je foto’s delen met wat korte verhalen. Zoveel sneller dan iedereen afzonderlijk appen!
 • Uber, Lyft, Grab en Blue bird zijn de perfecte apps om goedkope taxi’s te bestellen tijdens je reis. Hierdoor weet je zeker dat de taxi’s altijd op de meter tijden en is de kans dat je opgelicht wordt een stuk kleiner. In Azië is Grab taxi een aanrader en Blue bird is op 7 locaties in Indonesië beschikbaar. In Amerika zijn Uber en Lyft grote partijen die concurreren met de lokale taxi prijzen. Het leuke aan deze diensten is dat je een local als chauffeur hebt en je hiermee gelijk inside tips hebt voor de locatie waar je verblijft.
 • Check&Pack is een gratis app die een paklijst voor jou samenstelt. Hij maakt jouw inpaklijst met specifiek advies voor jouw vakantie. Dit doet hij door middel van het beantwoorden van een korte vragenlijst over jouw reis en Check&Pack doet de rest. Je kunt meerdere lijsten maken (bijvoorbeeld afhankelijk van het weertype of reisduur) en je kan onbeperkt items toevoegen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om notities op te slaan (zoals je vluchtnummer) en je uitgaven bijhouden (hij rekent de valuta om), handig!
 • Flush ideaal, want je zal maar nodig naar de wc moeten! Dit is een Engelstalige app, waarmee je het dichtstbijzijnde toilet kunt opzoeken.
 • Wiffinity is perfect wanneer je buiten Europa bent en geen gebruik kunt maken van je eigen bundel. Met deze app kun je namelijk overal ter wereld online zijn. Wiffinity zoekt voor jou wifi-locaties waarmee je verbinding kunt maken. De lijst met openbare netwerken en wachtwoorden groeit elke dag. Geen aanrader om op zo’n openbaar wifi netwerk je bankzaken te doen, maar dat spreekt voor zich.
 • KopieID bij veel (auto)verhuurbedrijven of hotels in het buitenland vragen ze om je paspoort. Niet zo prettig om die af te geven. Met deze app kun je jouw gegevens beschermen. De app is uitgegeven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Je maakt een foto van je ID-kaart, paspoort of rijbewijs, verwijdert gevoelige informatie, vult in waarvoor de kopie bedoeld is en stuurt deze dan via e-mail of WhatsApp naar bijvoorbeeld het autoverhuurbedrijf.
 • Maps.me (in feite een Google Maps, maar dan offline);
 • Valuta+ (voor het omrekenen van je valuta – ook offline!);
 • Google Translate (voor al je vertalingen – ook offline!);
 • TripAdvisor (voor al je tips en boekingen);

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *