Met deze tips bespaar je flink op je vliegreis!

Gepubliceerd door HouseHub op

Yvonne is housesitter en werkt online als virtual assistant. Regelmatig pakt zij het vliegtuig om ergens in Europa een stad te verkennen of op en huis met huisdieren te passen en daar met haar laptop ondertussen ook nog wat geld te verdienen. Zij is inmiddels een queen of hot ticketdeals, dus gebruik haar tips voor je eigen voordeel 😉

housesitter digital nomad

Vliegtickets

Ik heb de afgelopen tijd zoveel kunnen reizen, omdat ik achterlijk goedkope tickets kocht. Zo vloog ik vorig jaar in augustus voor €15,- (ja, je leest het goed vijftien euro) retour naar Ibiza. Mijn allereerste vakantie samen met mijn vriend Nick ging 12,5 jaar geleden ook naar dit party eiland, dus dit was mijn tweede bezoek. Ik weet nog dat ik in de rij voor mijn terugvlucht geënquêteerd werd door een meisje die dit blijkbaar als vakantiebaantje had. Een van haar vragen was hoeveel geld ik had betaald voor mijn reis. Haar mond viel open toen ze het bedrag hoorde dat ik midden in het hoogseizoen had neergelegd. Daar kan ik zoveel voldoening uit halen, dat het vinden van goedkope vliegtickets inmiddels een kleine verslaving is geworden!

Hoe ik dat voor elkaar krijg? Watch & learn:

// Bij het zoeken naar tickets kijk ik naar alle mogelijke vertrek vliegvelden. Mijn alltime favourite is Eindhoven, want hier hoef je ook geen 3 uur van te voren aanwezig te zijn. Je loopt via de hoofdingang rechtstreeks door naar de douane (ik reis bijna altijd met handbagage) en hoppa, je staat al bij de gates. Maar denk ook eens aan Brussel of Weeze. Dit kan tientallen euro’s schelen, dus vergelijk dezelfde reis vanaf verschillende locaties.

// Zoals gezegd, ik reis bijna alleen maar met handbagage, wat tegenwoordig gewoon keiharde euro’s scheelt. Elke koffer die je bij (budget) vliegmaatschappijen moet inchecken, rekenen vaak twee tot drie tientjes. Controleer per vliegmaatschappij hoe het zit, maar meestal neem ik mijn trolleykoffer mee en een rugzak of schoudertas waar mijn laptop inzit en andere zaken die ik tijdens de vlucht handig vindt.

airplane housesitter travel

// Ik heb geen kids en ben eigen baas, dus dat maakt dat ik heel flexibel ben in mijn vertrek data. Vermijd de weekenden (vanaf donderdag) als vertrekdag, want dit zijn de dagen dat iedereen een weekendje weg wil en daar spelen vliegmaatschappijen natuurlijk handig op in door de prijzen omhoog te gooien.

// Stoelkeuze wordt je aangeboden zodra je je ticket boekt. Ik reis vaak alleen, dus het kan me (op een korte vlucht) meestal niet schelen waar ik in het vliegtuig zit. Ik doe mijn oordoppen in (heel handig tegen praatgrage medepassagiers of huilende kinderen) en ga lezen of werken op mijn laptop tijdens de vlucht. Ook als ik samen met mijn vriend reis op een korte vlucht, slaan we deze optie soms over. Scheelt weer geld!

//  Wat veel mensen niet weten, maar je zeker geld oplevert: Op maandagnacht updaten alle airlines hun prijzen en daarom vind je vanaf dinsdagmiddag de goedkoopste tickets, tot en met woensdag. Daarna gaan de prijzen vaak weer omhoog, omdat mensen in de weekendstemming komen en op reis willen.

// Lastminutes zijn tegenwoordig lang niet meer zo goedkoop als ‘vroeger’. Wil je zorgen dat je de beste prijs hebt voor je ticket? Zorg dan dat je ongeveer 6 weken van te voren je ticket boekt. In deze periode heb je de grootste kans om onder de gemiddelde ticketprijs uit te komen.

// Voor verre reizen geldt dit overigens niet. Dan is 6 maanden van te voren je ticket boeken een beter idee.

// De websites van de vliegmaatschappijen waar jij ticketprijzen vergelijkt, of de vergelijkingssites zoals Skyscanner of Kayak, verstoppen cookies in jouw laptop of telefoon. Leeg daarom regelmatig je cache (browsergeschiedenis) om die cookies op te ruimen. Zo ziet die site niet dat jij al eerder op die tickets hebt gezocht en kunnen ze daar niet op inspelen door een hogere prijs te laten zien, zodat jij je de tandjes schrikt en dan maar snel het ticket boekt uit angst dat de prijs alleen maar verder stijgt.

Heb jij nog slimme tips om geld te besparen op vliegtickets?
Wist je dat je voor €15,- al een kwartaal ons platform als housesitter kunt proberen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *