Mail template voor het binnenhalen van housesit(ter)

Gepubliceerd door HouseHub op

Vind je het lastig om over jezelf te vertellen en een mail naar een huiseigenaar te sturen waarin je aangeeft dat jij hun lady bent voor deze housesit?

Voor huiseigenaren kan het soms even zoeken zijn naar de juiste toon en complete informatievoorziening in een eerste mail aan een potentiële housesitter. Wij gaan je helpen met enkele email templates waarmee je een mooi voorbeeld hebt om er een eigen versie van te maken.

Het fijne van housesitting is dat je zelf kan kiezen wat voor soort reis je gaat maken. Hou je van grote wereldsteden of ben je iemand die zich liever terugtrekt in een rustig landelijk dorp? Misschien ben je bezig met het schrijven van een boek en is een paar weken rust en wat gezellige dieren om je heen alles wat je nodig hebt. It’s all up to you!

Ook als huiseigenaar heb je vast een bepaald type housesitter voor ogen. Soms zijn de werkzaamheden met het aantal dieren in en om het huis geschikt voor twee personen en bij anderen is het voldoende om één persoon te laten komen. Hieronder vind je een voorbeeld mail template voor de huiseigenaren.

Voorbeeld 1: Vanuit de housesitter

Hoi [Naam],

ik zag je op de website van Housesitter Hub dat je regelmatig op zoek bent naar iemand om je [soort huisdier] te vergezellen als je weg bent.

Mijn naam is [Naam], [leeftijd] jaar, woonachtig in [Stad] en werkzaam als [beroep]. Ik heb nog geen ervaring met housesitten, maar mijn ervaring met dieren bestaat uit ….[eigen huisdieren of dieren van anderen].

Regelmatig trek ik er op uit om in een andere omgeving te werken, soms in het buitenland en soms dichterbij huis. Ik zou het dus erg leuk vinden om af en toe in regio [Stad] op je huis en [soort huisdier] te passen. Zelf heb ik al ruim [aantal] jaar [huisdiersoort], dus daar heb ik ruime ervaring mee.

Mochten je nog meer van mij willen weten, laat het gerust weten. Neem ook een kijkje op mijn profielpagina op Hosuesitter Hub [link eigen profielpagina invoegen]. Ik zou het erg leuk vinden om beter kennis te maken middels Skype/Facetime/telefoongesprek. Ik hoor graag van je!

Met hartelijke groet,

[Naam]

Voorbeeld 2: Vanuit de huiseigenaar

Beste [Naam],

Wij wonen in [stad] en zoeken een oppasser voor [aantal] dagen/weken. De periode is van [startdatum] en we komen [einddatum] weer terug. We wonen in de wijk [naam wijk], in de buurt zit een winkelcentrum en jij of jullie mogen gebruik maken van de fietsen. We hebben een hele lieve hond, een [ras], [geslacht] en ze is [leeftijd] jaar en heet [Naam]. De omgeving van [Stad] is overigens erg mooi om te wandelen/fietsen (wat met [naam huisdier] heel goed gaat). We hebben een fijn huis met een zonnige achtertuin en 3 slaapkamers en veel gemak. Uiteraard hebben wij wifi in huis en mag je van alles gebruik maken.

Heb je interesse hoe het huis en [huisdier] eruit ziet, dan heb ik op Housesitter Hub een oproep geplaatst [link toevoegen van je eigen profielpagina], dus hier vind je aanvullende informatie. Ik zou het erg leuk vinden om beter kennis te maken middels Skype/Facetime/telefoongesprek. Ik hoor graag van je!

Met vriendelijke groet,

[Naam]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *