Housesitters leven als een local

Gepubliceerd door HouseHub op

Hoe ben jij als je op reis bent? Hang je ongegeneerd de toerist uit met camera om je nek en kaart in je hand, of wil je het liefst zoveel mogelijk opgaan in de lokale massa? Een aantal reizigers gaven online hun tips hoe zij in het buitenland proberen te leven als een local!

“In Italië gebruiken wij onze gele Bijbel de “Osterie d’italia” om lokaal te eten en te ontmoeten. Zo komen wij bij de verborgen pareltjes waar lokale gerechten zoals getrancheerde kippennek (met kop, snavel en kam!) worden geserveerd. Weg van de kleffe pizza’s en ranzige wijn!”

“Als ik Nederlanders tegenkom praten wij verder in het Engels! (Veel mensen denken dat wij Amerikaans zijn, vanwege onze uitspraak en Amerikaanse woorden).”

“Wanneer je zoals ik, een huis hebt in de bergen in een piepklein dorpje is de behoefte om naar toeristische plekken te gaan ook volledig weg. Mochten we een Nederlands kenteken bespeuren…zeggen we even niets tegen elkaar en wanen we ons echte Italianen. Beetje flauw dat wel…”

“Het lijkt er meer uit te komen wanneer we in een land als Thailand zijn. Dan doen manlief en ik er flink ons best voor om maar niet bij de toeristen te horen. Eten bij lokale tentjes, families leren kennen die daar bedrijven runnen, niet verblijven op toeristische hotspots en het is haast een sport geworden om zelf een toeristische attractie te worden. Daar waar men jou ziet als een uitzondering, je zelfs wilt aaien vanwege de lichtere kleur huid. En voornamelijk hartelijk lachen om al die toeristen die drukke plekken bezoeken.”

“Ik voel me niet erg op mijn gemak in landen waar ik de taal niet spreek. Daar ga ik liever niet naar toe. Ik vind het verschrikkelijk om als toerist te worden gezien. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan wanneer een Italiaan mij verbaasd aankijkt en zegt: “Ah…ma Lei non è Italiana???”
Ik zoek routes van te voren uit en loop dan zogenaamd heel zeker van mijn zaak rond, alsof ik er woon. En als ik verkeerd loop, dan doe ik alsof het ook zo de bedoeling was. Ik ga het liefst naar de tentjes waar alleen de lokale bevolking komt. Ik wil gewoon niet opvallen. Het zal een kwestie van karakter zijn. Als ik in een stad ben in Italië dan pas ik mijn kleding daar op aan. Geen korte broeken of leggings enzo. Maar een rokje of jurkje en beetje leuke schoenen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *