Hoe word je een housesitter?

Gepubliceerd door HouseHub op

Je hebt gelezen over de manieren waarop housesitters worden ingezet en dat lijkt je wel wat! Maar hoe kom je aan je allereerste opdracht als housesitter? Wij gaan je stap voor stap helpen in dit proces en reiken je wat handige tools aan along the way 😉

Ervaring opdoen

Voordat je je in dit avontuur stort, is het wel fijn om in een vertrouwde omgeving wat ervaring op te doen. Vertel in je familie en vriendenkring daarom dat je beschikbaar bent om op hun huis/huisdier te passen als ze een weekend of langer op vakantie gaan.

Door op deze laagdrempelige manier te ervaren hoe het is om in het huis van een ander te verblijven en voor een dier van een ander te zorgen, kun je voor jezelf al peilen of dit is wat je vaker wil doen.

Zodra ze terug zijn, vraag je ze om een referentie op de mail te zetten. Wat was hun hulpvraag en wat vonden ze van jouw invulling hiervan? Vraag of je hun (voor)namen mag gebruiken om de referenties in de toekomst online te zetten, wel zo netjes 😉

Deze referenties zijn de start van jouw carrière als housesitter, gefeliciteerd!

Inschrijven op een platform

Yes, de eerste ervaringen en referenties zijn in de pocket, tijd voor het echte werk! Voordat je een profiel aan gaat maken op Housesitter hub, eerst even dit: Bepaal voor jezelf een aantal voorwaarden om de keuze voor een housesit opdracht makkelijker te maken. Je raakt vaak in het begin overdonderd door alle prachtige locaties met soms een halve dierentuin aan beestjes waar je voor kan zorgen. Een aantal richtlijnen komen dan goed van pas.

  • Hoe lang wil je minimaal en maximaal van huis weg zijn?
  • Wil je op dieren passen of niet?
  • Zo ja, met welke dieren heb je ervaring of welke dieren wil je juist niet verzorgen?
  • Wil je alleen in Nederland, Europa of ook daarbuiten housesitten?
  • Is het een harde eis dat er goede wifi is om tijdens je verblijf online te werken?

housesitter

Profiel aanmaken

Je hebt je abonnement uitgekozen en je staat te trappelen om je eerste opdracht binnen te slepen…Ho, wacht! Ga niet te overhaast gelijk op allerlei oproepen reageren, maar zorg eerst voor een perfecte profielpagina om de huiseigenaren te overtuigen dat jij hun lady bent!

Dit doe je niet alleen met een persoonlijke tekst, maar ook de eerste indruk door middel van sprekende foto’s zijn onwijs belangrijk.

Download nu gratis onze cheatsheet: Professioneel profiel

VOG aanvragen

Het is niet verplicht, maar veel huiseigenaren stellen het wel enorm op prijs; een VOG, oftewel een Verklaring Omtrent Gedrag. Uit deze verklaring kunnen huiseigenaren opmaken dat je geen problemen met justitie hebt gehad.

Dit formulier kun je aanvragen bij je gemeente. In dit proces wordt je justitiële verleden gecheckt. Wanneer je geen strafbare feiten hebt gepleegd, krijg je binnen 4 weken een VOG. Deze verklaring wordt naar jou persoonlijk per post verzonden. De kosten (€41,35) hiervoor zijn voor rekening van de housesitter.

Renate (huiseigenaar) vertelt:

De site waar wij onze housesitter hadden gevonden leek ons prima in orde. Op het moment dat zij bij ons in huis was om te starten met de opdracht, raakten we aan de praat over het platform. Zij bleek niet te zijn gescreend door het platform, terwijl ik er vanuit ging dat dit bij de standaard procedure van aanmelding hoorde.

Het was allemaal dik in orde en we waren erg blij met haar, maar we hebben wel geleerd dat we meer vragen vooraf hadden moeten stellen, want het had ook anders kunnen uitpakken!

Reageren op oproepen

Huiseigenaren kunnen een oproep plaatsen op de site. Door middel van een nieuwsbrief of door zelf regelmatig de nieuwe oproepen te checken, kun je zorgen dat je zo snel mogelijk op een nieuwe oproep kunt reageren.

Maar hoe zorg je nou dat je opvalt met jouw reactie? Download gratis onze cheatsheet: Schrijf de perfecte pitch.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door je gratis in te schrijven op onze 2-wekelijkse nieuwsbrief met updates over de nieuwe blogs die in de afgelopen week zijn verschenen, 4 knetterscherpe vliegticketprijzen en natuurlijk ook het aanbod van nieuwe huiseigenaren.

Yes, je eerste opdracht is in de pocket!

Whoehoe, het is gelukt! De huiseigenaren zijn voor je charmes (ehh skills) gevallen en je hebt je eerste officiële housesit opdracht binnen, gefeliciteerd!

Mega belangrijk om nu regelmatig in contact te blijven met de huiseigenaren. Plan een face-to-face afspraak of een skypecall als de afstand te ver is, maar zorg voor persoonlijk contact. Voor hun is het natuurlijk hartstikke spannend om een onbekende in huis te halen, dus wees je hiervan bewust.

Bespreek samen alle verwachtingen en praktische zaken en leg ze vast in het voorbeeld contract wat we voor jullie hebben opgesteld. Tot de dag van vertrek is het fijn voor beide partijen om wat mail- of appcontact te houden.

Huiseigenaar Peter vertelt:

Het was voor ons de eerste keer dat we een housesitter inzetten, dus best spannend! Na het eerste skype gesprek bleven we contact houden via de mail en app. Vlak voor vertrek reageerde ze minder snel, waardoor wij wat in de stress schoten of ze nog wel zou komen. Gelukkig bleek achteraf dat ze gewoon erg druk was met het afronden van wat werkzaken voor vertrek, maar het is goed om dit soort zaken te bespreken voor beide partijen.

Heb jij je al aangemeld voor de nieuwsbrief op onze site?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *