Handige tools voor de housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Wanneer je in het huis van iemand anders zit, kan het slim zijn om zelf een aantal tools bij de hand te hebben om je (werkende) leven zo soepel mogelijk te laten verlopen. De zogenaamde ‘Digital nomads’ maken veel gebruik van onderstaande tools:

Mifi

De wifi signalen in huizen en appartementen in het buitenland zijn niet altijd even stabiel…what to do?

De mifi is in dit geval een lifesaver! Dit handige kleine apparaatje stop je makkelijk in je laptoptas of handtas en kun je voor diverse zaken inzetten om jouw leven makkelijker te maken. Zo kun je het op je housesit adres als wifi versterker. Niet overal in huis is het wifi signaal even sterk, doordat er veel muren tussen zitten. Plug dit kleine apparaatje halverwege dat signaal in het stopcontact, verbind hem met de wifi en je laptop/telefoon verbind je met het mifi kastje en voila, een perfect signaal!

Buiten Europa koop je een lokale telefoonkaart en die stop je in de mifi (eigenlijk net als in je telefoon zelf). Hierdoor kun je, na online inloggen en verbinden, gebruik maken van je eigen lokale hotspot. En je bent niet de enige die van dit apparaatje kan genieten. Je kan tot maximaal 10 gebruikers tegelijkertijd in laten loggen, nice!

housesitter internet

Lastpass

Heb jij dat ook altijd? Geen idee meer welk wachtwoord je voor die site ook alweer had gebruikt? Die horror is vanaf nu voorbij met Lastpass. Wat een lifesaver is dat! Deze website installeer je op je laptop en hij vraagt je bij elke nieuwe site waar je inlogt of hij die gegevens voor je moet onthouden. Daarna hoef je de website in het vervolg alleen maar te openen en je kan zo jouw inlog aanklikken. Er zit bovendien een zoekfunctie in, zodat je ook vanuit de site van Lastpass een website met jouw inloggegevens kan openen. Zo heb je alleen nog maar je inloggegevens nodig voor Lastpass en kun je op elke laptop, pc, tablet ter wereld eenvoudig op de sites inloggen die je nodig hebt.

Trello

Om alle ideeën, werkzaamheden voor klanten en een contentkalender bij de hand te hebben is Trello een ideale online tool om projecten te organiseren. Op die manier hoef je niet altijd te zoeken in je mailbox of papieren notitieboekjes, maar heb je op je telefoon en laptop altijd alle belangrijke informatie bij de hand. Het is een gratis tool, die je uiteraard kunt upgraden, maar in de gratis versie kun je echt al onwijs veel.

Google translate

Sta je wel eens in het buitenland in de supermarkt bij het zuivelschap met alle soorten pakken melk waar je geen snars van begrijpt? De app van Google translate komt hier handig van pas. Je opent de app en richt je camera op de tekst die je wil vertalen. In beeld krijg je dan een, ietwat kromme, vertaling van de woorden die de app herkent. Disclaimer: Je kan wat vreemde blikken van locals krijgen, omdat het voor hen natuurlijk lijkt alsof je foto’s aan het maken bent van hun zuivel koeling…gekke toerist! Maar nu weet je in ieder geval welke variant je moet pakken 😉

Wat zijn jouw must have (online) tools als je op reis bent?

Heb jij je al aangemeld als housesitter?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *