Geld verdienen op je housesit adres

Gepubliceerd door HouseHub op

Je gaat housesitten, maar tijdens deze periode zou je wel graag een inkomen behouden. Dat kan! We laten je enkele voorbeelden zien van housesitters die op verschillende manieren, vanuit elke plek ter wereld, een inkomen genereren, terwijl ze op een housesit adres verblijven! Wil je weten hoe en wat je hier voor nodig hebt? Wij vertellen je alles!

Online leraar

Je kan je online op diverse sites aanmelden om als online leraar iemand 1 op 1 een taal te leren. Dit is een groeiende vraag, vooral vanuit Azië, om meestal Engels te geven. Maar overal ter wereld zijn er mensen die hun Engels willen verbeteren. Hierdoor kun je dus eenvoudig kiezen welke tijdzone voor jou prettig is om bij aan te sluiten. Let wel op wat de eisen van het platform zijn waar je je bij aansluit. Er wordt soms een standaard werkweek geëist of een minimum aantal uren. Er zijn diverse organisaties die bemiddelen tussen scholen en online leraren. Meest is de vraag vooral Engelse grammatica en leesvaardigheid, dus schud jij dit zo uit je mouw, dan is dit wellicht dé perfecte manier voor jou om geld te verdienen.

Als non-native speaker (het is niet je moedertaal) moet je wel opletten welk platform dit ondersteund, want die eisen kunnen verschillen. De meeste platformen zullen tevens vragen om een TEFL certificaat, en sommigen ook om bijvoorbeeld een bachelor (HBO/WO) diploma.

Wat je met dit werk verdient kan best verschillen per organisatie. Sommige organisaties hebben vaste prijzen (van 10 dollar p/u tot 25 dollar p/u). Andere platformen bepalen je inkomsten afhankelijk van het aantal studenten.Hierbij een lijst met een aantal organisaties waar je kan informeren:

Hierbij een lijst met organisaties waar je informeren om les te geven:

  • First future
  • TutorABC
  • DaDaAbc
  • Cambly

Fotograferen

In welk land je ook bent, grote kans dat daar ook ondernemers op social media zitten. Het is dan ook geen slecht idee om op Instagram te zoeken naar mensen die regelmatig foto’s van zichzelf posten. Benader ze via DM dat jij een ervaren fotograaf bent, stuur je portfolio en vraag of ze in de periode dat jij in de buurt bent een shoot met ze mag doen tegen een vergoeding. Je kan ook in Facebook groepen van die stad zoeken naar mensen met wie je een portretshoot kan plannen.

Maar het hoeven natuurlijk niet alleen maar van mensen te zijn. Ook restaurants zijn vaak op zoek naar mooie foto’s voor op hun website of social media. En zo zijn er nog heel wat bedrijven te verzinnen. Wees creatief en benader ze gewoon, je hebt niks te verliezen!

Virtual assistant

Het begrip ‘Virtual assistant’ groeit explosief en niet zonder reden! Ondernemers verzanden in administratieve rompslomp waar ze vaak geen zin in hebben en geen tijd voor willen nemen. Het houdt ze af van hun corebusiness af.

En een VA kan een expert zijn in onwijs veel werkgebieden. Zo kun je de boekhouding online bijhouden en de kwartaal aangiftes klaarzetten. Of wat dacht je van het opstellen van de nieuwsbrieven? Maar ook het plannen van afspraken met klanten in een online agenda. Er zijn tientallen opties om je als Virtual assistant te profileren.

Transcriberen

Het uitwerken van interviews, podcasts, video’s of dictaten wordt transcriberen genoemd. En zeker met de vele Youtubers en Podcast programma’s die de grond uit knallen, is transcriberen hotter dan ooit! Met een uitgeschreven versie van een geluidsbestand, is het voor de ondernemer namelijk veel makkelijker om die tekst op diverse manieren te gebruiken. En jouw uurtarief kan zomaar verhoogd worden wanneer je meerdere talen kunt spreken en schrijven!

Social media manager

Een van de belangrijkste manieren om zichtbaar te zijn, is de online vertegenwoordiging van een bedrijf op social media. Maar ironisch genoeg is dit ook een van de eerste taken die van het takenlijstje vallen als ondernemers razend druk zijn. Daarom besteden steeds bedrijven hun social media uit aan een manager.

Dit kan variëren van de ontvangen content 1 op 1 overnemen en inplannen op de beschikbare kanalen, tot het zelf ontwikkelen van alle content, afbeeldingen en reageren op reacties van volgers.

Mocht je een snelle workshop willen volgen (online of 1 op 1 live), dan kun je deze ‘Online zichtbaarheid – Tussen de bedrijven door‘ workshop volgen!

Websites bouwen

De behoefte aan een nieuwe of verbeterde websites zal voorlopig nog niet verdwijnen. Ben je ervaren in het bouwen van websites via bijvoorbeeld Squarespace of WordPress, dan kun je deze dienst eenvoudig aanbieden aan ondernemers in alle vormen.

Copywriter

Bloggen, teksten schrijven voor websites, een persbericht opstellen of teksten voor folders creëren, allemaal wijzes waarop copywriting prima online uitgevoerd kan worden. Er worden hier regelmatig via freelancer platforms of Facebookgroepen oproepen geplaatst. Wees voorbereid en zorg dat je enkele voorbeelden aan je potentiële klanten kan laten zien om ze te overtuigen.

SEO marketing

Om de juiste doelgroep aan te trekken, willen ondernemers dat hun website SEO (search Engine Optimalisation) geoptimaliseerd is. Zorg dat je hier voldoende kennis van hebt, voordat je dit bij klanten gaat uitvoeren. Dit vereist enige (zelf)studie en wellicht kunnen deze tips je al wat wijzer maken.

Vertalen

Spreek én schrijf je meerdere talen? Perfect, dan heb je al een mooie basis om aan de slag te gaan voor ondernemers die op zoek zijn naar een vertaler. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de teksten van hun website in het Duits of Engels te vertalen. Of een schrijver die zijn boek ook wel op de Spaanse markt zou willen uitbrengen. Er zijn diverse platformen waar je dit soort klussen kunt plaatsen en vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan Upwork of Gengo.

Online workshop

Dit vergt wat meer werk, maar het is heel goed mogelijk om geld te verdienen, door online workshops aan te bieden. Op die manier hoeven mensen niet te zoeken naar een oppas voor hun kind en kunnen ze zelf bepalen waar en wanneer ze de workshop volgen. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor jou!

Platforms die deze mogelijkheid bieden zijn bijvoorbeeld Teachable, Skillshare of Udemy.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *