Gastblog: Een bijzondere ervaring

Gepubliceerd door HouseHub op

Voordat ik kom oppassen ga ik altijd een keer naar het huis toe. Ik ben nogal gevoelig voor sfeer en energieën dus wil ik eerst voelen of het okay is, voor de dieren en voor mijzelf. Voor de eigenaren is het ook prettig om iemand eerst gezien te hebben. En je kunt meteen een heleboel vragen stellen, vice versa. Mijn intuïtie vertelt me van alles tijdens zo’n eerste bezoek en blijkt zeer waardevol. Meerdere malen heb ik besloten ergens niet op te gaan passen. Al mijn housesits waren in Nederland dus dat maakt het makkelijker om eerst een bezoekje te brengen.
In onderstaand verhaal leek me een bezoekje vooraf niet nodig want ik kende de mensen en de dieren al goed… Dacht ik.

Zij (vader, moeder en drie jongens) gingen twee weken op vakantie en ik zou in hun riante vrijstaande huis met lekkere tuin verpozen, met twee katten als mijn gezelschap. Heerlijk. Ik woonde destijds in hartje Utrecht in een appartementje van 30 m2. In een leuke buurt en met dakterras maar met weinig groen en vooral weinig space.

Afijn, bij aankomst was het menselijke gezelschap reeds vertrokken maar de katten verwelkomden me hartelijk. Ik gaf ze wat te eten (even vrienden worden hè) en toen viel me op dat de kleinste van de 2 nogal euh… bol was. Vanaf de achterkant bezien dijden de zijkanten flink uit. Het was maar een klein poesje dus ik dacht meteen: die is zwanger! En hartstikke ook. Ik mocht even voelen en ja hoor, daar bewoog wat. Ik belde met de eigenaren maar niemand had iets gemerkt, compleet verrast waren ze. Hoe is het mogelijk…  

Ik sliep in de slaapkamer van het echtpaar des huizes. Ze hadden een grote ingenieuze kledingkast, met achterin ruimte voor andere spullen. En dáar had mama poes een plekje voor zichzelf en het aankomende kroost gemaakt. In een kerstkrans moest het gebeuren. Daar kwam ik alleen later pas achter.

Op een avond, toen ik op de bank zat te lezen kwam ze naar me toe. Ze was heel aanhankelijk maar liep op een gegeven moment miauwend weg. Ik keek haar na en zij keek achterom naar mij. Omdat ik niet opstond, kwam ze weer naar me toe en beet heel zachtjes in mijn hand. Om vervolgens weer weg te lopen. Dus ik achter haar aan. En zo gingen we alle trappen op naar boven, naar de master bedroom. Daar aangekomen floepte ze via de zijkant de kledingkast in. Daar paste ik natuurlijk niet langs dus ik deed de deuren open en ging dóor de kast. Naar achteren. En daar zat ze. Op de kerstkrans. In juli. 

Het was al laat en ik besloot om te gaan slapen, met mama poes in de kast. Een paar uur later kwam ze me halen. Ik die kast weer in. Maar er gebeurde niks en ik had slaap dus ik ging terug naar bed. Na een half uur kwam ze weer en dit herhaalde zich een paar keer totdat ik dacht: poes, blijf maar lekker liggen op bed.
En daar zijn de baby’s geboren. Ik mocht zelfs een beetje helpen. Het waren er twee en ik noemde ze Mister Magic en Sister Cool, naar een nummer van Shakatak dat ik al de hele tijd in mijn hoofd had zitten (het bleek Mister MaNic maar dat wist ik pas toen ik het de volgende dag op ging zoeken hihi, Magic vond ik leuker)

Ik liet de eigenaar weten van de geboorte en hij liet me beloven het nog niet aan de jongens te vertellen want anders wilden ze meteen terug naar huis! Bij thuiskomst gaf ik de jongste de taak om de kleintjes gedurende 2 weken iedere dag te wegen en dit op het grote schoolbord in de keuken te schrijven. Zodat we konden zien of de kittens wel goed groeiden. Het was heel spannend allemaal J

Die koppies van mijn neefjes, zo leuk. En van mijn broer, want het housesit adres was van hem.
Zo zie je maar, aandacht voor dieren zit niet altijd in de familie…. Mama poes zie ik nog regelmatig. Het is bij die ene keer gebleven, kindjes kan ze niet meer krijgen, dus ik voel me vereerd dat ik erbij mocht zijn! 

Deze blog werd geschreven door housesitter Marianne. Wil jij ook jouw housesit verhaal delen als huiseigenaar of housesitter? Laat het ons weten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *