Fan van historie? Regel een housesit locatie bij een van deze plekken

Gepubliceerd door HouseHub op

Was je een fan van geschiedenis op school? De real deal is nog vele malen leuker! Door je in een stad of dorp onder te dompelen in de geschiedenis, kun je je veel beter voorstellen hoe het er aan toe is gegaan. Hoe mensen leefden en hoe we er nu voor staan. En je kunt de geschiedenis natuurlijk ook veel vlakken onder de loep nemen. De geschiedenis van de mode, maar ook van voetbal, gebouwen, het eten of van schrijvers.

We delen enkele bestemmingen met een rijke historie met je, ter inspiratie:

Chinese muur

Een van de meest bekende trekpleisters ter wereld en 1 van de 7 wereld wonderen. De muur is in 21 eeuwen gebouwd en verbouwd. Het is gebouwd ter bescherming tegen de aanvallen van Xiongnu.

Machu Picchu

De verloren stad van de Inca’s is een van de meest indrukwekkende overblijfselen van het het Inca tijdperk. Het bestaat uit 3 structuren; de Tempel van de Zon, de Kamer van de Drie Vensters en de Intihuatana-steen, een astronomische kalender die “het koppelpunt van de zon” wordt genoemd. In 1462 gebouwd en na 100 jaar alweer verlaten om het te redden van de vernietiging door de Spanjaarden. In 1911 werd deze plek pas weer ontdekt.

Petra

Deze stad werd gebouwd rond 100 vC en was een plek waar veel handelsroutes samenkwamen. Hierdoor werd het een rijke stad voor de inwoners. Het theater en het klooster zijn de meest bekende plekken om te bezoeken.

Egypte

Dit land is een groot geschiedenisboek! Met de prachtige pyramides en natuurlijk de Sfinx in Gizeh. Maar ook in de Vallei der Koningen, Abu Simbel, het Egyptisch Museum, Saqqara, Luxor en Karnak krijg je het gevoel een stap terug in de tijd te zetten..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *