Economy class vliegen én comfortabel?

Gepubliceerd door HouseHub op

Hoe zit je in hemelsnaam comfortabel in economy class in het vliegtuig tijdens een lange vlucht? Rug- en nekpijn kent iedereen wel in die veel te krappe stoelen en die ‘ligstand’ stelt niks voor. Maar je kan het jezelf zo comfortabel mogelijk maken met deze tips van doorgewinterde ontdekkingsreizigers!

  • Neem je kussen mee op de vlucht. Dus niet die nekrol, maar gewoon écht je kussen uit je bed…verover een plekje bij het raam, oordoppen in en slaap lekker!
  • In sommige landen kun je NyQuil kopen. Dit is een medicijn tegen de griep, met als bijwerking dat je er slaperig van wordt. Perfect om lekker in dromenland te komen. Maar ook melatonine kan hierbij wonderen doen. Houd er rekening mee dat het nemen van een slaappil je kan helpen of juist tegenwerken bij een jetlag. Probeer zo snel mogelijk in het dag-/nachtritme van de plaats van bestemming te komen.
  •  Ben je niet bang om enigszins voor schut te zitten, gebruik dan deze ‘ostrich pillow‘ eens. Het sluit je ogen en oren af voor alle prikkels, maar heeft een gat om door adem te halen. Hoofd tegen de wand van het vliegtuig of de stoel voor je en snurken maar.
  • Iets soortgelijks is de skyrest. Speciaal ontworpen om op het tafeltje voor je te leunen en te slapen. Of maak gebruik van de ‘Napanywhere‘ steun.
  • Ik neem een lekker zacht dekentje mee. Vaak krijg je op lange vluchten ook een dekentje en/of klein kussentje van de luchtvaartmaatschappij. Die plaats ik dan onderin mijn rug. Oogmasker op en slapen maar.
  • Dit gaat je zoveel ontspanning geven en ik vind het echt de uitvinding van de eeuw, de foot hammock! Om zelf te maken of te kopen, maar dit geeft hele fijne afwisseling voor je benen.
  • Ik loop regelmatig. Ongeveer de halve vlucht sta ik of loop ik door de cabine. Daarom boek ik altijd een stoel aan het gangpad, zodat ik mijn buurman/-vrouw niet elke keer lastig hoef te vallen.
  • Voor mensen met lage rugklachten kan dit een enorme uitkomst zijn! Zorg dat je vooraf checkt of dit mee mag door de douane en in de cabine met betrekking tot de batterijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *