Deze activiteiten zijn perfect te combineren met een oppashond

Gepubliceerd door HouseHub op

Buiten de wandelingen met je housesit hond om, zou je het ook leuk vinden om meer activiteiten te doen waar je de hond lekker bij mee kan nemen. Een beetje de omgeving verkennen bijvoorbeeld. We zetten wat leuke ideeën voor je op een rij die andere housesitters doen met hún oppashond.

Haal een puppuccino bij Starbucks

Een wattes?! No worries, geen cafeïne of echte koffie voor de hond. Maar op sommige plekken schenken ze bij Starbucks wel eens puppuccino’s wanneer je je hond meeneemt naar de koffiebar. Een klein beetje opgeklopte slagroom in een kopje, that’s all. Dus mocht je cravings hebben naar je dagelijkse dosis koffie, neem dan eens de hond des huizes mee. Geen dagelijkse gewoonte van maken, anders is de hond een paar kilo zwaarder en een stuk ongezonder als zijn baasje thuis komt 😉

Yoga met de hond

Ben je thuis into yoga? Waarom doe je dit op je housesit adres niet gezellig met de hond? Check Youtube maar eens voor wat lessen die je thuis kunt doen, zoals deze versie bijvoorbeeld. Ok, die werkt wat lastig wanneer je een grote herder hebt 😉 Bekijk deze online cursus maar eens voor wat inspiratie. En wie weet kun je lokaal wel een les volgen op de locatie waar je housesit.

housesitting England Scout

Fotoshoot met de hond

Heb je altijd je camera mee op reis? Zoek dan eens een mooie locatie op om de hond te fotograferen. De huiseigenaar gaat hier zo blij mee zijn en jij kunt ondertussen je fotografie skills mooi een beetje bijschaven!

Yvonne Azoren

Organiseer een Walk & BBQ

Heb je van de huiseigenaar wat namen en telefoonnummers van vrienden met een hond gekregen? Of ben je tijdens je dagelijkse wandelingen buren tegengekomen met honden? Organiseer dan eens een zondagmiddag wandeling met z’n allen, inclusief de honden die lekker met elkaar kunnen rondrennen en spelen. Aan het einde van de wandeling zoek je een fijne plek op om lekker te zitten en te picknicken of BBQ’en. Als iedereen 1 zelfgemaakt gerechtje en een bord met bestek meeneemt, kun je alles delen.

Buitenspelen

Honden zijn dol op spelen, is het niet met een bal, dan is de tuinsproeier, de herfstblaadjes of de sneeuw wel iets waar je ze blij mee kunt maken. Ga naar een plekje waar de hond lekker de ruimte heeft om los rond te rennen en geniet samen van dit speelse moment. Lekker frisbeeën op het strand met de hond bijvoorbeeld!

Braintraining

Honden zijn ontzettend slimme dieren, die wel van een uitdaging houden. Zoek online eens naar eenvoudig zelf te maken braintraining spelletjes. Zo kun je met een wc rolletje en wat brokjes bijvoorbeeld al iets leuks maken. Of met de houder van tennisballen zoals deze video.

Samen hardlopen

De meeste honden vinden het heerlijk om even lekker te rennen. En wat is er nou leuker dan samen hardlopen? Door de wijk waar je housesit adres is of lekker in het bos. Hou de hond eventueel aan de lijn wanneer je niet zeker weet hoe gehoorzaam hij is of wanneer dit in dat gebied niet is toegestaan.

Stad verkennen

Neem een flesjes water, een bakje en wat brokjes mee in je rugzak, vergeet je eigen drinken en snacks niet, en ga de omgeving verkennen. Misschien kun je zelfs wel aansluiten bij een free walkingtour die in de meeste grote steden op de wereld worden georganiseerd. Neem af en toe een pauze om lekker wat te drinken en de pootjes wat rust te gunnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *