De voordelen van lange reizen als housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Stel je wil voor langere tijd rondreizen. Je hebt een aantal maanden om de wereld te verkennen, maar je hebt een beperkt budget. Hoe ga je dit plannen? Overnacht je in AirBnB’s of is housesitten een optie? We praten je bij!

Housesitten voor- en nadelen

Het grote voordeel van housesitten is natuurlijk dat de verblijfskosten gratis zijn. Heel soms vragen huiseigenaren bij lange reizen voor een vergoeding voor de onkosten van het huis, maar over het algemeen is het gratis. Dit kan je dus een enorm deel van je budget besparen. Daarnaast zit je midden in het lokale leven van een stad of dorp. ‘Living like a local’ wordt hiermee wel erg makkelijk als toerist. Je hebt bovendien ook nog gezelschap van 1 of meerdere huisdieren!

Waar je bij het housesitten wel rekening mee moet houden is dat het qua locatie en data moet aansluiten bij je reisplannen. Je kan kiezen voor diverse kortere housesits, zodat je meer locaties kunt bezoeken in kortere tijd. Dit vergt wel enig planwerk en het is lastiger om op elkaar aan te laten sluiten. Het feit dat je huisdieren hebt waar je zorg voor draagt, maakt dat je soms wat minder flexibel bent. Een hond kun je natuurlijk geen hele dag alleen laten om op een stadstour te gaan. Een kat of kippen daarentegen zijn al een stuk makkelijker om dagtripjes te doen. Overleg dit altijd vooraf met de huiseigenaar, want je wilt zeker weten dat het huisdier ook werkelijk langere tijd alleen in huis kan zijn, zonder de tent af te breken.

Afwisselen met AirBnB

Wat ook een optie is, is het afwisselen van housesits met een verblijf in een AirBnB. Met miljoenen huizen over de hele wereld is er altijd wel een huis of kamer in de buurt. En aangezien hotelkamers vaak duurder zijn, kun je met AirBnB inzetten op besparing van je verblijfskosten. Je hebt een huiselijke omgeving, met een keuken en badkamer en soms zelfs een heerlijk dakterras of een tuin. Kies voor een heel huis voor jezelf om wat privacy te hebben of deel een huis met anderen en kies voor een privé kamer. Wanneer je langere tijd in een AirBnB verblijft, krijg je soms ook nog wat korting aangeboden.

Besparen op vliegtickets

Nog een bonustip om bij lange reizen tóch voor hotels te kiezen én ook nog te besparen op vliegtickets. Hoe? Ryanair heeft tegenwoordig een mogelijkheid om via hun eigen geselecteerde hotel partners een hotelkamer te boeken, waarvan een percentage in jouw gratis Ryanair account wordt bijgeboekt zodra je overnachting is afgerond. Dus zo spaar zonder moeite voor korting op jouw volgende vlucht met Ryanair!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *