De mooiste housesit locaties in herfst(kleuren)

Gepubliceerd door HouseHub op

Ok, het wordt kouder en regenachtig buiten, maar herfst is qua kleuren toch wel een van de mooiste seizoen van het jaar, vind je niet? Bovendien is het minder druk met toeristen op de meeste plekken. En wat is er nou lekkerder dan met je housesit hond door zulke kleurrijke plaatjes lopen? We hebben een aantal top locaties voor je op een rij gezet. Camera mee en genieten maar!

Bavaria, Duitsland

Onze oosterburen hebben fantastische natuur en de meest spectaculaire uitzichten over rollende heuvels. En in Bavaria wordt dit plaatje compleet gemaakt door een kastelen, kerken en een middeleeuwse brug. Sprookjes waardig! Mocht je op je housesit nou geen auto tot je beschikking hebben, huur er dan een. In maximaal 3 uur kun je de hele omgeving verkennen en de mooiste plekken opzoeken om lekker te wandelen, met of zonder hond.

Snowdonia, Wales

Wales is zonder herfst zeker al de moeite waard, maar in het nationale park Snowdonia kun je je in deze tijd heerlijk onderdompelen in alle kleuren. Hier kun je uren wandelen en alleen maar schapen tegenkomen. Er zijn treinen en bussen die je naar Snowdonia kunnen brengen, mocht je links rijden niet zo relaxed vinden.

Yosemite, Californië, USA

Iets verder van huis, maar Californië is heel afwisselend. In het Yosemite national park kun je zoveel doen. Wat dacht je van hiken, een bootje varen of paardrijden? Wil je de massa vermijden, zorg dan dat je er al rond 6:00 in de ochtend bent. Wanneer je een liefhebber van wijn bent, kun je niet om de Madera Wine Trail heen om de beste wijnen uit de regio te proeven!

Zuid Tirol, Italië

De bergpassen van Oostenrijk naar Italië zijn het gehele jaar fantastisch om te rijden, maar in de herfst wordt je getrakteerd op de meest spectaculaire kleuren! Er zijn mooie meren om een bootje te huren (kleed je goed aan!) en van een 360 graden view te genieten. Een mooie regio van het noorden van Italië om een housesit te scoren en lekker er op uit te trekken met de hond.

Blue Ridge Parkway, North Carolina, USA

Een magische plek om in de vroege ochtend te bezoeken. Met een beetje mazzel heb je hele flarden wolken die laag in de bomen hangen. Je gaat je hier suf fotograferen! Een van de meest favoriete plekken van fotografen is Pounding Mill Overlook, bij Milepost 413.2. Hier heb je een uitzicht waar je even stil van wordt.

Perthshire, Schotland

Tot ongeveer eind oktober vind je in Schotland de mooiste herfstkleuren. Perthshire staat bekend als ‘Big tree country’, dus in herfsttijd is dit een lust voor het oog. In  Faskally Wood zijn overigens ook opnames geweest voor Outlander, die je misschien wel herkent. In oktober is ook ‘The Enchanted Forest’. Als de duisternis valt (en dat is vroeg in de Schotse Hooglanden in de herfst), zijn de bossen gevuld met geluid en licht, met gidsen en muziek en het aroma van warme cider, met verhalen en geluid en beweging om lde natuur en het seizoen te vieren.

Seoraksan National Park, Sokcho, Korea

Van half oktober tot begin november is Korea herfstkleuren ondergedompeld. Mocht je dit land al op je verlanglijstje hebben staan, dan is dit hét seizoen om te gaan. En het is er niet zo druilerig in dit seizoen als bij ons, ook niet verkeerd! Zo heb je lekkere middagen om buiten te wandelen met een graad of 12 en zon. In dit park vind je de derde hoogste berg van Korea, Seoraksan. Met unieke rotsformaties vind je er ook een prachtig dal, waar de kleuren elkaar mooi aanvullen in dieprood en geel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *