De douane fluitend door met deze vier tips

Gepubliceerd door HouseHub op

Bij het ene vliegveld ben uren aan het wachten en bij de andere knal je er met een paar minuten zo doorheen. De douane check geeft velen onnodige stress en met een aantal handige tips, ga ook jij er volgende keer fluitend doorheen!

 

Paspoort en ticket

Vanaf het moment dat je het vliegveld inloopt, totdat je op je vliegtuigstoel plaats hebt genomen, houd je paspoort en ticket bij de hand. Zorg dat je hier een vaste plek voor kiest in je (hand)tas/jas, zodat je niet elke keer moet zoeken waar je hem ook alweer heel handig voor het grijpen had. Bij het gebruik van een rugzak met ritsen is het fijn om de sluiting naar binnen te doen, zodat zakkenrollers net even wat meer moeite moeten doen om je tas binnen te komen als je even niet kijkt. Als het kan, zorg er dan voor dat de meest waardevolle spullen, zoals je paspoort en ticket, niet helemaal voorin je tas zitten.

Vloeistoffen

Stop al je vloeistoffen in een doorzichtige toilettas of ziplockzak. Je mag van elk soort maximaal 100 ml  meenemen en in totaal maximaal 1 liter. Doe dit bovenin je tas, zodat je dit makkelijk op de band kan leggen zodra je bij de douane bent en niet daar nog alles bij elkaar moet zoeken in je tas.

Schoenen

Hoge schoenen die boven je enkel komen, moeten uit bij de security check. Als het dus even kan, zorg dan dat je lage schoenen/slippers/sneakers aan hebt. Tenzij je natuurlijk je bergschoenen aandoet tijdens het reizen, omdat je alleen met handbagage wil reizen.

Elektronica

Laders, telefoon, laptop, ereader, powerbank…alle elektronica moet uit je tas en apart op de band worden gelegd. Leg deze spullen dus ook het liefst bij elkaar in de buurt, zodat je alles in een keer kunt pakken. En voor de zekerheid: Maak geen foto’s vóó’r de security check. Dit kan er voor zorgen dat je de aandacht van een douane medewerker krijgt en je even een extra check krijgt zodra je er doorheen loopt 😉 Better safe than sorry!

Bonustip: Kies slim

Sta jij ook altijd in de rij die eerst het kortste lijkt, maar uiteindelijk het langzaamste doorschuift? Kies slim en sluit aan de rij met zakenmensen in plaats van de rij waar veel gezinnen met kinderen staan of reizigers met uitpuilende handbagage. Over het algemeen gaat de eerste rij een stuk vlotter!

En mocht je nou echt geen zin hebben in al die wachtrijen, kies dan voor een Priviumpas. Voor €130,- per jaar, proefabonnement van 4 maanden voor €49,-, kun je gebruik maken van de snelle grens- en security passage via irisscan. 

 

Ga je graag op reis, maar heb je niet zo’n groot budget? Meld je dan aan als housesitter en bespaar de kosten van je verblijf!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *