De 5 beste Nederlandse kustplaatsen voor een housesit

Gepubliceerd door HouseHub op

Met de lente in aantocht is het heerlijk om lekker naar de kust te gaan. Zeker als je een housesit hebt met een hond, dan kun je fijn uitwaaien langs het strand en de zee. Al is het maar voor een lang weekend! Denk daarom eens aan onderstaande plaatsen om een housesit te regelen:

Egmond aan zee

Egmond aan Zee is niet alleen fijn voor zonaanbidders en wandelaars. Ook kun je hier heerlijk fietsen in het Noord-Hollandse Duingebied. Het ligt bovendien maar op een kwartiertje rijden van Alkmaar. Op het brede Egmondse zandstrand kun je heerlijk met je housesit hond(en) een strandwandeling maken tot Bergen aan Zee. Of natuurlijk lekker lunchen of dineren. De vuurtoren, de J.C.J. van Speijk, is een van de oudste, nog actieve, vuurtorens van Nederland. In het centrum van Egmond vind je historische vissershuisjes, leuke winkeltjes en diverse horeca.

Zandvoort

Zandvoort is een van de meest populaire kustplaatsen van Nederland. Veel Nederlanders en toeristen bezoeken dit gezellige plaatsje op warme dagen. Met 45 minuten ben je bovendien via het strand bij Bloemendaal aan zee. Maak een prachtige wandel- of fietstocht door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland of de Amsterdamse Waterleidingduinen. De kuststrook van Zandvoort is ongeveer 9 kilometer lang en het strand is iets aflopend. Zin een lunch of drankje? Wist je dat Zandvoort bijna 40 strandtenten heeft?

Bergen aan zee

Net boven Egmond aan zee ligt het artistieke kustplaatsje Bergen aan Zee. Dit plaatsje in Noord-Holland ligt middenin het Noord-Hollands Duinreservaat waar je diverse wandel- en fietstochten kunt maken. Ben je dol op surfen, dan is Bergen aan Zee jouw spot, dankzij de vele goede golven. Nog nooit gesurfd, maar wel in voor een nieuwe uitdaging? Ga dan eens naar een van de talloze surfscholen. Op nog geen 5 kilometer vind je het kunstenaarsdorpje Bergen. Door de jaren heen heeft dit plaatsje veel kunstenaars aangetrokken die vaak hun stukken tentoonstellen in galerieën en in Museum Kranenburgh. Ook wordt in Bergen begin september het jaarlijkse Jazz and Sail festival gehouden.

Texel

Texel het grootste waddeneiland van Nederland. Het eiland heeft maar liefst 18 kilometer zandstrand. Het Nationaal Park Duinen is de perfecte plek voor eindeloze wandelingen met de hond. Of maak een boot tour met een van de historische zeilschepen. Op het eiland vind je de kenmerkende rode vuurtoren, het Walvisvaardershuisje en het bekende centrum Ecomare. Op de Hoge Berg, het hoogste punt van Texel, heb je een prachtig uitzicht over het Waddeneiland.

Callantsoog

Callantsoog is een van Nederlands oudste badplaatsen. Het heeft bovendien één van de schoonste stranden van Nederland. Wat dacht je van paardrijden door de branding? Of een heerlijke strandwandeling in de magische kleuren tijdens zonsondergang? Het strand is eigenlijk nooit overvol, zoals op sommige andere stranden, dus je kan hier elk moment van de dag neerstrijken. Of ga lekker flexwerken bij een van de strandtenten met uitzicht over de Noordzee. In het zuiden van Callantsoog ligt een trekvogelgebied bij de duinen, het dennenbos en de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Heerlijk om tot rust te komen of lekker te gaan fotograferen.

Categorieën: BlogHousesitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *