De 15 beste Europese city/beach bestemmingen voor een housesit

Gepubliceerd door HouseHub op

Nice, Frankrijk

Heerlijk flaneren aan de Franse Riviera, ook wel bekend als de Côte d’Azur. Neem de hond mee en leg je handdoekje neer aan het Beau Rivage strand of Blue Beach.

Split, Kroatië

Een prachtige middeleeuwse stad, in combinatie met een bruisende haven. Hou je van zeilen of gewoon lekker bakken op het strand, het kan allemaal aan de Dalmatische kust. Oh, neem ook zeker een dag de boot naar Hvar, het nieuwe Ibiza 😉

Tallinn, Estland

De hoofdstad van Estland is prima te verkennen in een paar dagen. Geniet van de gastvrijheid en de fijne stranden langs de Baltische zee. Deze betaalbare stad in het oosten zal je verrassen!

Kopenhagen, Denemarken

Neem de fiets en verken deze Deense stad of kijk uit over de zee vanuit een van de fijne horeca gelegenheden, waar je kunt genieten van de overheerlijke koffiebroodjes!

Triëste, Italië

Een schilderachtige stad met ruïnes uit de Romeinse oudheid, waar je de grootste grot ter wereld kunt bezoeken, Grotta Gigante. Ook de diverse kastelen zijn heerlijk om doorheen te dwalen.

Dubrovnik, Kroatië

Je hebt hier heerlijke stranden, toffe beach clubs en een oude stad waar je je weer even in de Romeinse tijd waant. Of Game of Thrones, als je een echte fan bent 😉

Bodrum, Turkije

Een van de bekendste badplaatsen van Turkije, Bodrum. En een van de grootste openlucht discotheken van Europa vind je in deze stad. Van leuke bazaars tot luxe boetiekjes, deze stad heeft alles!

Galway, Ierland

Deze stad uit 1124 staat vol met oude gebouwen en neemt je terug in de tijd wanneer je hier doorheen loopt. Ga ook zeker eens langs de winkel waar ze de traditionele Gladdagh ringen maken!

Brugge, België

De binnenstad van deze Belgische plaats is net een openluchtmuseum. De mooie gevels en oude straatjes zijn ontstaan in de 9e eeuw. Aansluitend aan Brugge vind je Zeebrugge, de kleine badplaats behorende bij deze stad.

Porto, Portugal

Kleurige huizen, heerlijk eten en opzwepende muziek. Dat is wat je gaat vinden in deze Portugese stad. Naast het strand is het treinstation São Bento ook echt de moeite waar met zijn maar liefst 20.000 beschilderde tegeltjes!

Dublin, Ierland

Deze stad heeft prachtige stranden. Sla Sandycove over en ga in plaats daarvan naar het veel aangenamere Tower Bay Beach, ten noorden van Dublin. Check ook eens of er ene gratis stadsconcert is wanneer jij er verblijft!

Lissabon, Portugal

De stad van de Fado muziek, foodhallen en Parque das Nações, een mooie manier van stadsrenovatie in een industriegebied. In dit park vind je onder andere het Oceanarium, met alles wat je moet weten over de flora en fauna van de oceanen.

Istanboel, Turkije

De bekende Blauwe moskee is er een voor op je bucketlist. En laat je daarnaast onderdompelen in de heerlijke Oosterse geuren van het eten, de appelthee en de kruiden. Wat dacht je van een broodje vis bij de Galatabrug?

San Sebastian, Spanje

Deze stad ligt aan de noordkust van Spanje, in Baskenland. Op de berg in de baai van La Concha staat een Christusbeeld van wel 30 meter hoog en de ruïne van het kasteel “Castillo de Santa Cruz de la Mota”. Ze hebben veel fietspaden in deze stad, dus de omgeving verkennen is heel eenvoudig. Hond mee aan de lijn, picknickmand achterop en genieten!

Barcelona, Spanje

Vanaf het strand kijk je uit op de dure hotels aan de kust. En eigenlijk kun je al wandelend ontzettend veel zien in de stad. Breng een bezoek aan de luxe foodhal El Nacional en neem wat kunst van Gaudi mee op de terugweg.

Categorieën: BlogHousesitter

1 reactie

Marleen & Ton Fischer · 17/10/2019 op 13:15

Alles is bespreekbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *