Bekijk deze natuurwonderen op je housesit locatie

Gepubliceerd door HouseHub op

Een beetje natuurschoon meepakken tijdens je housesit is natuurlijk een win-win situatie! Daarom hebben we de mooiste natuurwonderen voor je op een rijtje gezet. Mocht je de kans krijgen, ga er heen en kijk je ogen uit!

De Amazone

Hier is natuurlijk enorm veel om te doen deze afgelopen periode. De branden zijn volop in het nieuws. De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld en een van de meest diverse biologische gebieden op onze aardbol. Om je een beeld te geven hoe groot de Amazone is, het bedenkt ongeveer 40% van Zuid Amerika, inclusief Brazilië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, Guyana, Suriname en Frans Guyana.

Puerto Princesa ondergrondse rivier, Philippijnen

De Puerto Princesa ondergrondse rivier ligt zo’n 50 km ten noorden van Puerto Princesa op het eiland van Palawan in de Philippijnen. De ingang van de rivier bereik je na een korte wandeling vanaf Sabang. Deze ondergrondse rivier claimt de langste ter wereld te zijn, met zo’n 8.2 km en een meer bij de ingang van de grot.

Tafelberg, Zuid Afrika

De Tafelberg is een berg met een vlakke top en het prominente beeld vanKaapstad in Zuid Afrika. De berg staat er al zo’n 6 miljoen jaren en herbergt een zeer groot bloemen rijkdom met zo’n 1.470 soorten. Wanneer je in Kaapstad bent, moet je zeker deze berg beklimmen!

Fly Geyser, Nevada, VS

Deze geiser ontstond doordat er in de jaren ’60 naar bronnen voor geothermale energie werd geboord. Er ontstond een bizarre rotsformatie, doordat er mineralen vrij kwamen. Deze kleurrijke geiser spuit nog steeds.

Regenboog berg, China

De krijtachtige zandstenen bergformatie van Zhangye Danxia is zo’n gaaf, kleurrijk geheel. De lagen hebben jaren aan waardevolle geschiedenis in zich. IJzer en mineralen zijn de oorzaak van alle prachtige kleuren!

Côte d’Albâtre, Frankrijk

Deze krijtwitte kust van Normandië heeft een lengte van 130 km met kliffen tot wel 100 meter hoogte. Het strekt zich uit van de containerhaven Le Havre tot aan het kleine vissersdorpje Le Tréport.

Bryce Canyon, VS

Het nationaal park Bryce Canyon is een groot reservaat in het zuiden van Utah. Met de rode piramide-achtige rotsformaties is het een bijna buitenaards landschap. Met zonsopkomst of zonsondergang is dit een bizar mooie plek.

Great Barrier Reef, Australië

Bij de noordoost-kust van Australië vind je het Great Barrier Reef, Het grootste koraalrif ter wereld. Het rif bestaat uit zo’n 2.900 individuele riffen en eilanden, over een lengte van zo’n 2.300 km. De structuur van de riffen wordt gevormd door biljoenen kleine organismen. Het grootste deel van dit rif wordt beschermd tegen menselijke invloeden zoals vissers en toerisme, wat schade aan het rif brengt.

Geirangerfjord en Nærøyfjord, Noorwegen

Wanneer je nog nooit in Noorwegen bent geweest, dan raad ik je aan om dit land hoog op je verlanglijstje te zetten. Je vindt hier namelijk om elke bocht de mooiste fjorden. Geirangerfjord en Nærøyfjord zijn de toch wel de grootste favorieten. Watervallen, groene bergen en steile rotswanden. Je bent verliefd, ik beloof het je!

Banff National Park, Canada

Dit park is echt in alle seizoenen adembenemend en een droom van elke natuurfotograaf. Maar de winters duren hier lang en zijn heel erg koud. Met de heldere blauwe meren, besneeuwde bergtoppen en groene bossen kun je blijven kijken. Dit is het oudste nationale park van Canada en ontstond in 1885 in de Rocky mountains.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *