Alleen reizen als housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Zelf ben ik (Yvonne, oprichter van Housesitter Hub) al drie jaar als housesitter actief. Ik krijg regelmatig vragen over de reizen die ik alleen maak. “Vind je dat niet eenzaam?”

Met de hond op pad

Wanneer je alleen reist maak je veel sneller contact, wanneer je hier voor open staat. Ik kan thuis in de rij bij de supermarkt al hele gesprekken met een wildvreemde hebben, dus dat heb ik tijdens mijn reizen ook regelmatig. En wanneer je een hond hebt waar je op je housesit adres voor moet zorgen, dan kom 2 tot 3 keer per dag het huis uit om andere hondeneigenaren uit de omgeving tegen het lijf te lopen. Ik vind het altijd grappig dat mensen met honden makkelijker aan de praat raken, dan wanneer je elkaar zonder hond tegenkomt.

Toen ik vorig jaar 7 weken op de Azoren een housesit had, werd ik geïntroduceerd aan een gezellige hondenloopgroep van gepensioneerde vrienden die van over de hele wereld waren neergestreken op het eiland. Hier ontmoette ik elke zondag ontzettende lieve mensen en zelfs een mede-housesitter uit Canada.

Tijdens de reis

Ook toen ik vorig jaar zomer voor een housesit in Zuid Engeland in de bus zat naar Londen, zat er een Nederlandse vrouw naast me. Doordat er bijna alleen maar buitenlandse toeristen in de bus zaten, raakten we in gesprek. Na aankomst in Londen om 6:30 in de ochtend, na een superbrakke nacht in de bus, zijn we gezellig een koffie gaan doen, voor we ieder onze eigen weg gingen en appten we daarna bijna dagelijks!

Dus eenzaam is het zeker niet, mits je er voor open staat! En het is ook wel eens goed om de stap te zetten om alleen op reis te gaan. Je leert hierdoor goed op jezelf te vertrouwen. Red je je in een metropool zoals Londen of San Francisco, dan zit het wel goed met je zelfstandigheid in het leven.

Categorieën: BlogHousesitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *