8 steden voor de romantische housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Sommige steden zijn perfect als romantische stedentrip voor jullie samen. Gecombineerd met een hosuesit ben je als snel een van de locals en leer je een stad op hele andere wijze kennen! We zetten onze 8 favoriete romantische steden voor je op een rijtje:

Parijs, Frankrijk

Dé meest romantische stad van Europa is natuurlijk Parijs. En misschien zelfs wel ter wereld. De cafés, romantische tuinen, musea, rijke historie, architectuur en zelfs het flatterende zonlicht zorgt voor hét perfecte romantische plaatje. Ga samen gezellig winkelen in Les Galeries Lafayette, een van de grootste winkelcentra in Parijs. En natuurlijk, lekker cliché maar stiekem toch erg romantisch: hang samen een ‘love lock’ op aan één van de Seine bruggen. Pont de l’Archevêché en Pont des Arts zijn de bekendste bruggen waar ze hangen, maar op één van de andere bruggen die over de Seine gaan is vast ook nog wel een plekje voor jullie te vinden.

Cannes, Frankrijk

Deze stad is natuurlijk wereldberoemd door het filmfestival wat elk jaar in mei in Cannes wordt gehouden. Daarnaast is het een fijne plek waar de rijken en beroemden zich graag terugtrekken. Het heeft gezellige cafés, romantische steegjes en adembenemende uitzichten over de Franse riviera. Probeer een van de vele restaurants aan de Rue Saint Antoine voor de authentiek Franse cuisine en een
glas overheerlijke wijn. Met een oppashond in deze stad voel je je in no time een van de locals!

Ljubljana, Slovenië

Een van de goed bewaarde geheimen van oost Europa qua romantische steden. De prachtige bruggen over de rivier nodigen uit voor een gezellige wandeling en bezoek dan gelijk het adembenemende kasteel!

En als je de tijd hebt, maak dan zeker een dag trip naar het meer Bled. Je kan een boottocht boeken naar het eiland in het midden van het meer, heel romantisch!

Tulum, Mexico

Er zijn vele strandvakanties te bedenken voor jullie samen, maar Tulum is net even anders. Breng je dagen aan het strand door in een eigen cabana met veel zonnebrandcrème, Margarita’s en natuurlijk guacamole dip. Heerlijk wandelen langs het strand met de hond waar je op past en ‘s avonds ga je natuurlijk samen uit eten bij kaarslicht bij een van de vele restaurants.

Sintra, Portugal

Het voelt bijna als een sprookje wanneer je in het schilderachtige Sintra aankomt. Prachtige kleurrijke kastelen, uitzichten om bij te watertanden en heerlijke wandelingen door kasteeltuinen om samen te maken. Door de bergen in deze regio heb je de meest spectaculaire uitzichten om samen tijdens een picknick van te genieten.

Ronda, Spanje

Ronda in niet groot, maar dat maakt het juist zo speciaal en romantisch! Geniet samen van het geweldige uitzicht op de Puente Nuevo brug, maak een tussenstop in een van de gezellige café’s, ga ‘s avonds romantisch uit eten in een van de mooie restaurants op de helling van de berg. Als jullie van wijn houden, bezoek dan ook zeker een van de wijngaarden in de buurt!

Brugge, België

Zo dicht bij, maar door de oude gebouwen waan je je bijna terug in de tijd! Wil je het écht romantisch maken, dan moet je zeker een ritje maken in een van de koetsen over de glimmende wegen met kinderkopjes. Sluit de dag af met een lekker etentje langs het kanaal en neem daarna de oppashond nog mee voor een lekkere avondwandeling door de stad.

Venetië, Italië

Wist je dat Venetië bestaat uit maar liefst 117 eilandjes die verbonden zijn door de vele bruggetjes die je in de stad vindt? Doordat het autovrij is, is het dwalen door de vele steegjes zo fijn. Je komt hooguit een aantal toeristen tegen of locals die hun boodschappen doen of een cappuccino halen in de ochtend. De stad beleef je als housesitter heel anders dan wanneer je hier als toerist zou zijn. En bovendien scheelt het jullie lekker in overnachtingskosten 😉

Categorieën: BlogHousesitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *