6 ondergewaardeerde steden voor housesitters

Gepubliceerd door HouseHub op

Mostar, Bosnië en Herzegovina

Ook al zijn ze hier nog niet geheel hersteld van de Balkanoorlog, juist daarom is het fijn om hier als toerist de economie een boost te kunnen geven. Met fantastische uitzichten langs de bergen, zijn de foto’s die je hier kunt maken al top. Er zijn veel Turkse invloeden in deze stad te vinden, zoals bijvoorbeeld de producten op de markt. In Mostar vind je ook de beroemde brug waar daredevils vanaf springen! Laat je in de gezellige straatjes rondom de brug leren hoe je échte Bosnische koffie hoort te drinken.

Meer van Ohrid, Macedonië

Bij het oudste meer van Europa heb je niet alleen spectaculaire uitzichten, maar ook het stadje bij het meer is ook nog aardig onontdekt door toeristen. Wat betekent dat je heerlijk kunt dineren voor weinig. Het ligt vlak bij de grens van Griekenland, dus daar zul je invloeden van zien. Breng ook zeker een bezoekje aan het Nationaal park Galicia!

Brasov, Roemenië

In dit deel, Transylvania, leeft de legende van Dracula voort. Ga dus zeker langs de plekken waar de verhalen zijn om de gehele ervaring te hebben. Brasov bestaat uit schattige pastelkleurige gebouwen. In de regio vind je steden zoals Sighisoara en Rasnov die ook zeker een bezoekje waard zijn. Geniet van betaalbare cocktails en spa dagen!

Kotor, Montenegro

Oude straatjes, uitzicht over een fantastisch meer en genieten van heerlijke zeevruchten. Wijnliefhebbers zitten hier in vino heaven! En dat allemaal voor een zeer betaalbare prijs! Wil je ook nog even naar de kust, bezoek dan Budva. In het voorjaar kun je lekker rustig liggen, zonder dat het strand overspoeld is door toeristen.

Durrës, Albanië

In deze fijne havenstad vind je een combinatie van oude en moderne invloeden. Hier moet je zeker het oudste Amfitheater van Europa bezoeken. Er kunnen maar liefst 20.000 mensen in! Ook het kasteel van Durres of de toren van Venetië, zoals hij ook wel wordt genoemd, herbergt een mooi stukje geschiedenis. Ben je meer een strandmens, dan kun je je lol op in deze stad. En het fijne is, je hoeft niet eens op te staan voor een snack of drankje..er lopen namelijk genoeg verkopers rond!

Boedapest, Hongarije

Een grote en bekende stad in Europa. Een stad die je niet in 3 dagen kunt doorgronden. De vele badhuizen, musea en heerlijke eettentjes zijn betaalbaar en het leuke is, je hebt eigenlijk 2 steden voor de prijs van 1 hier. Het is het leukste wanneer je enkele dagen aan de ‘Boeda’ kant doorbrengt en een paar dagen aan de ‘Pest’ kant. Deze verschillen veel van elkaar, dus erg leuk om zelf te ervaren door je onder te dompelen in beide zijden. Voor eten en architectuur zit je in Boedapest geramd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *