6 eilanden die je moet bezoeken als housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Azoren

De Azoren liggen precies in het midden van de Atlantische oceaan. Bijna halverwege de westkust van Europa en de oostkust van de Verenigde Staten. In totaal zijn er negen eilanden, die allemaal bewoond zijn. Doordat ze vrij compact zijn, is het
combineren van meerdere eilanden in één reis goed te doen.

Je kan je op het eiland Faial heerlijk terugtrekken en tot rust komen. Geen hoogbouw, geen schreeuwende reclames van grote ketens, maar veel natuur en locals die het lekker rustig aan doen en van het moment genieten.

Sao Miguel is perfect om lekker rond te rijden in een gehuurde auto of scooter. Je komt weinig verkeer tegen op het eiland en de heerlijke bochtige weggetjes brengen je op de prachtigste plekken. Je kan makkelijk in een dag het hele eiland zien.

Pico is het eiland met de hoogste vulkaan van Europa. Vanaf de kust van het eiland Faial heb je een fantastisch uitzicht op het eiland met deze berg. De eilanden hebben vaak meerdere micro klimaten over het eiland. Je kan hier soms 3 seizoenen op één dag meemaken!

Madeira

De hoofdstad Funchal is lekker knus en alles is op loopafstand. Laat je hoge hakken maar thuis, want alle keien hier zijn niet te doen met ladylike schoenen! Wandelschoene zijn op dit eiland beter op zijn plek op de, soms erg steile, weggetjes.

Must do’s op Madeira:

 • Zwemmen in de lava pools van Porto Moniz
 • Levada’s wandelen
 • Madeira proeven in een wijnkelder
 • Met de kabelbaan naar Monte en terug met de Carros de Cesto, een soort van rieten mand op ski’s waarmee begeleiders je de steile berg af laten glijden
 • Dolfijnen en walvissen spotten op zee

Fraser island

Fraser Island ligt net voor de kust van Hervey Bay. Het is ‘s werelds grootste zandeiland; het is een fantastisch deel van Australië rijk aan natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en prachtige witte stranden omringd door zandduinen, regenwouden en meer dan 200 zoetwater meren.

Dit is de enige plek op aarde waar hoge regenwouden groeien op zandduinen op hoogtes van 200 meter. Het beroemde 75 Mile strand staat bekend als een van de beste plekken om te vissen en het is bovendien een perfecte plek om te surfen.

Malta

Malta is een klein eiland in de Middellandse zee, ten zuiden van Sicilië. De hoofdstad Valletta is een historische stad en maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De historische gebouwen hebben hun eigen verhaal die soms wel duizenden jaren teruggaan.

Must do’s op Malta:

 • De Blue Grotto
 • Maltese nachtleven in Strait Street
 • De eilandjes Comino & Gozo
 • Bezoek een van de megalithische tempels die 5000 jaar oud zijn
 • De haven van het traditionele vissersdorp Marsaxlokk
 • Alle stranden

Mallorca

Ook wel de queen van de Balearen genoemd. Mallorca is tijdens alle seizoenen mooi om te bezoeken, doordat de natuur constant veranderd. Zonaanbidders kunnen naar een van de kleine baaien of stranden gaan. Met een kustlijn van maar liefst 550 km moet daar wel een plekje te vinden zijn. In de hoofdstad Palma vind je prima betaalbare restaurants, dus uit eten gaan is een must!

Hawaii

Deze 50e staat van Amerika is voor velen een droombestemming. Het bestaat uit meer dan 19 vulkanische eilanden. Zes hiervan staan open voor toerisme. Vroeger was dit eiland een belangrijke plek voor de walvis- suiker- en ananasindustrie, tegenwoordig is het volledig afhankelijk van het toerisme en het Amerikaanse leger.

Het eiland Oahu is perfect voor mensen die het eiland gevoel willen ervaren, maar ook het gemak van een grote stad bij de hand willen hebben. Regenwouden en wandelpaden vind je hier vlakbij het strand van Waikiki.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *