5 voordelen voor de solo housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Alleen reizen, misschien heb je het al vaker gedaan of denk je er over om het eens te proberen. Wellicht ben je heel introvert en vind je een groepsreis te veel sociale verplichtingen. Housesitten kan dan een verademing zijn. Lekker alleen, maar toch het gezelschap van een gezellig dier in huis. Je hoeft niet perse awkward alleen in een restaurant te zitten wanneer je dat niet wil. Er is namelijk een heel huis voor jou alleen waar je lekker jezelf kan zijn. Op welk punt je ook staat, solo reizen heeft vele voordelen.

Makkelijk contact maken

Wanneer je alleen reist, is het veel makkelijker voor anderen om je aan te spreken (of andersom natuurlijk) wanneer zij ook alleen zijn. Je zit in het vliegtuig naast iemand met wie je reisverhalen kan delen. De weg vragen aan een local kan al een leuk gesprek opleveren. Of je laat je housesit hond dagelijks uit en terwijl de honden met elkaar aan het spelen zijn, raken de baasjes makkelijk met elkaar in gesprek. Veel mensen kennen het fenomeen housesitten nog niet, dus je hebt vaak eenvoudig iets om over te praten.

Navigeren kun je leren

Wanneer je alleen reist moet je dus ook alleen je weg vinden op de nieuwe plek. Dat kan best spannend zijn. Sla het housesit adres op in je Google maps app op je telefoon. Mocht je het nou toch niet kunnen vinden of je weet niet zeker of je in de goede trein stapt vraag het gewoon aan een local. Vaak zijn mensen heel behulpzaam. Het is een mooie test hoe goed jouw richtingsgevoel is. Na een paar uur dwalen door een stad, weet jij dan nog van welke kan je kwam. Waar je auto staat? Of welke bus je terug moet nemen? Rustig blijven, je telefoon bij je houden en gewoon af en toe vragen kan je wegwijs maken.

Leer een nieuwe skill

Niemand kent je op deze plek, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken! Moeite met onderhandelen? Ga naar de lokale markt en ga afdingen op een aantal producten. Je hebt niks te verliezen! Lees je eventueel vooraf in op de lokale gewoontes op dit gebied.

Of wat dacht je van een kookles over de lokale keuken? Geef je op voor een workshop in de buurt en ga naar huis met een heleboel nieuwe kennis, nieuwe contacten en de kwaliteiten om een lekkere maaltijd op tafel te zetten voor vrienden en familie.

Jouw perspectief

Wanneer je alleen reist word je niet beïnvloed door de visie en verwachtingen van een ander waar je samen mee reist. Onbewust beïnvloed je elkaar tijdens een reis namelijk toch altijd wel een beetje. Wellicht door bepaalde vooroordelen of ervaringen die de ander heeft gehad. En dat kan echt een ander licht werpen op situaties waar je in terecht komt. Nu zie jij je omgeving en avonturen alleen door jouw eigen bril. Snuif die cultuur op en geniet van wat er op je pad komt!

Met niemand rekening houden

Heb je je wel eens geërgerd aan die vriendin die op reis perse wil uitslapen, terwijl al 2 uur naast je bed staat te springen om op avontuur te gaan? Dat hoeft nu niet. Je kan gaan en staan waar en wanneer jij wil! Even een dagje niksen aan het strand? Prima! Elke dag lekker actief op pad? Ook prima! Niemand die jouw ritme bepaalt, behalve jij zelf.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *