5 manieren om jouw oppasavonturen vast te leggen

Gepubliceerd door HouseHub op

Je gaat een tijdje op reis, een housesit van enkele weken, en je familie en vrienden zijn heel nieuwsgierig wat dat nou eigenlijk precies inhoudt. Waar ga je heen, wat doe je daar? Daarom is het des te leuker, en praktischer, om ze mee te nemen in jouw avontuur. Scheelt weer tien keer opnieuw hetzelfde verhaal appen naar iedereen šŸ˜‰

Traverous

In deze gratis app wordt een toffe overview gemaakt van alle plekken die je bezoekt tijdens je reis. Je kan foto en videos toevoegen, locaties taggen en je verhaal er bij zetten. De app creeert vervolgens een geanimeerde video met 3D kaart van alle plekken die je bezocht hebt. Je kan het vervolgens met een link via de mail, app of op je social media kanalen delen.

Vloggen

Heb je er wel eens over nagedacht om een eigen reis vlog te starten? Nu is hƩt moment om te starten. Maak een gratis account aan op Youtube, film met je telefoon in landscape mode en edit de filmpjes in een video bewerkingsapp op je mobiel. Perfect om eens te proberen of het iets voor je is.

Of gebruik alleen de stories in je Instagram om toffe korte videos te creeren. Kijk dit filmpje van foto en video held Peter McKinnon om inspiratie op te doen.

Podcast

Vind je het leuk om helemaal in je nieuwe locatie te duiken? Overweeg dan eens om een podcast op te zetten. Dit kan eenvoudig Ʃn gratis met de Anchor app op je telefoon. Hiermee creƫer je je eigen podcast met een paar klikken. Zo kun je alleen vertellen over hoe je dag was, maar misschien vind je het wel een leuke kans om locals te leren kennen. Nodig ze uit voor je podcast en vraag ze het hemd van hun lijf over de stad waar je verblijft. Niet alleen interessant voor jou, maar ook nog eens leerzaam voor anderen die naar dezelfde locatie willen reizen. Inside informatie van mensen die al jaren op die plek wonen is goud waard.

Pindat

Offline je reisverhalen creƫren en vervolgens delen met al je vrienden en familie met Pindat. Een gratis app die het ook nog eens eenvoudig maakt om na je reis een mooi fotoalbum te laten drukken.

Met elke plek die je bezoekt pin je dit vast op de kaart. Voeg alle foto’s van die locatie toe vanuit je telefoon en op de kaart worden ze overzichtelijk aan elkaar verbonden. Via de website kun je ook eenvoudig uitnodigen naar iedereen versturen om jouw reis te volgen. CreĆ«er een eigen label om alles van 1 housesit eenvoudig bij elkaar te houden. En wil je dat niet iedereen zomaar in jouw avonturen kan gaan snuffelen, dan kun je ze afschermen met een code.

Instagram

Instagram is een ideale optie om al reisverhalen op te delen. Je kan er dagverslagen op schrijven of je maakt een samenvatting van meerdere dagen met een aantal foto’s tegelijk. Tag de locaties in je post, zodat anderen inspiratie kunnen opdoen vanuit jouw verhalen. En op die manier ben je ook goed vindbaar voor locals die het misschien leuk vinden om contact te leggen tijdens de periode dat je daar housesit!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *