4 voordelen om samen met je vriend(in) housesitter te worden

Gepubliceerd door HouseHub op

Is alleen reizen is niet helemaal jouw cup of tea? Waarom doe je het dan niet samen met je vriend(in)? Het is niet alleen gezelliger, maar het heeft ook zo zijn voordelen om samen op een housesit adres te verblijven. Wij vertellen je de beste tips van ervaren housesitters die samen reizen.

Goedkoop op vakantie

Zoals je waarschijnlijk zelf al wel weet, is het vinden van een betaalbare accommodatie op je vakantieadres vaak een van de moeilijkste onderdelen. Die vliegtickets, daar heb je inmiddels wel de fijne kneepjes over geleerd om goedkope vluchten te vinden.

Bij een housesit adres betaal je geen huur, geen verblijfskosten en geen toeristenbelasting! Dat zorgt dus voor een flinke besparing op je vakantiebudget! Bovendien zit je niet op een toeristisch vakantiepark, maar bevind je je midden in het lokale leven van de stad waar je verblijft. Een win-win situatie!

Digital nomad lifestyle

Wanneer jullie samen een leven als rondreizende digital nomads ambiëren, dan is housesitten dé perfecte manier om dit mogelijk te maken. Zoals je hierboven al kan lezen bespaart het enorm op je reiskosten wanneer je geen AirBnB, hotel of hostel hoeft te bekostigen. Je verkoopt je huis in Nederland, creëert een lekkere buffer op je spaarrekening en vertrekt de wereld in. Van housesit naar housesit, soms voor een paar weken en af en toe voor een half jaar of langer.

En in praktisch elke woning zit tegenwoordig wel een wifi verbinding waar je als housesitter gebruik van kan maken. Zo kun je na het uitlaten van de hond des huizes, lekker op pad om foto’s te maken voor jullie site/socials en kun je die in de middag op je housesitadres in alle rust verwerken tot waardevolle content.

Test huis

Stel, je bent nog niet zo lang bij elkaar en jullie hebben plannen om een huis te kopen of huren. Een housesit adres is een perfecte manier om het huisje-boompje-beestje level in je relatie te testen, zonder dat je gelijk aan een woning vast zit! Eens kijken of jullie goede afspraken kunnen maken over het huishouden, de hond uitlaten en of 24/7 bij elkaar op de lip zitten wel zo leuk is als je denkt 😉

Housesitten kun je ook perfect inzetten wanneer je plannen hebt om van woning type te veranderen. Misschien wil je kleiner gaan wonen dan dat je nu doet. Dan kun je dit prima testen gedurende een housesit in een soortgelijke woning. Of misschien qua locatie zoek je verandering. Van een grote stad naar het platteland verhuizen. Probeer het eens een paar weken in een housesit woning in een landelijke omgeving. Misschien mis je de reuring na een week en kom je erachter dat het leuker lijkt dan dat het voor jou is.

Huisdieren

Hebben jullie het al vaker gehad over het nemen van een hond of kat, maar hebben jullie beiden nog geen ervaring mee? Ga dan eens tijdens een housesit kijken of dit wel bij je past. Vind je een hond nog steeds zo leuk als het regent en die lieve viervoeter tóch naar buiten moet voor de nodige beweging? En al die haren van de kat op de bank? Dat heb je dan thuis altijd voor je kiezen. Houd je voldoende tijd en ruimte om op pad te gaan, wanneer je voor een hond moet zorgen? Allemaal vragen die je in een veilige omgeving kunt proberen tijdens een housesit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *