3 simpele tips om direct op je vlucht te besparen

Gepubliceerd door HouseHub op

Vliegtickets en overnachtingen zijn vaak de twee duurste kostenposten van een reis. Nou heb je met housesitten al gratis overnachtingen, dus dat deel is geregeld. Heb je een housesit over de grens, dan komen onderstaande drie tips je wellicht van pas!

3 simpele tips om direct op je vlucht te besparen Housesitter Hub

Overstappen

Voor de langere vluchten kan het voordelig zijn om te kijken naar vliegtickets met een overstap op jouw eindbestemming. Let hierbij goed op dat dit vooral handig is bij je terugvlucht, aangezien sommige airlines een ‘no-show-clausule’ hebben opgenomen in hun voorwaarden. We leggen het aan je uit:

Wanneer je bijvoorbeeld van New York naar Amsterdam wil vliegen, kijk dan ook eens naar vluchten van New York naar Hong Kong met een overstap in Amsterdam. Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat deze vlucht goedkoper is dan de rechtstreekse vlucht. Mis expres de tweede vlucht (van Amsterdam naar Hong Kong) en je hebt jouw eindbestemming alsnog bereikt, zonder extra reistijd. Denk er hierbij wel aan dat je wél met handbagage moet reizen, anders eindigt je koffer alsnog in Hong Kong! Doe dit alleen op enkele vluchten (dus niet tegelijk de heen- en terugreis boeken); Want als je een retourvlucht hebt geboekt zijn er airlines die jouw terugreis hierdoor cancelen.

3 simpele tips om direct op je vlucht te besparen Housesitter Hub

Incognito

Die cookies, waar je altijd heel irritant goedkeuring voor moet geven om überhaupt de pagina fatsoenlijk te kunnen lezen, zorgen ervoor dat ze jou als bezoeker herkennen. Ze zien op sites van airlines en vliegticket vergelijkers dus heel goed of jij al eerder hebt gezocht op die ticketprijzen. Daarom zie je in de dagen er na ook overal reclames opduiken voor de eindbestemming waar jij al op hebt gezocht.

Hier spelen ze heel handig op je emotie in door je ticket ineens veel duurder te maken als je de volgende dag zoekt naar dezelfde bestemming. Zorg er dus altijd voor dat je cookies leeg zijn of werk het liefst in een incognito-venster.

3 simpele tips om direct op je vlucht te besparen Housesitter Hub

Nieuwsbrieven

Ja, wij zijn ook geen fan van al die nieuwsbrieven in onze mailbox, maar in dit geval kan het echt lonen. Schrijf je in bij een aantal nieuwsbrieven van de airlines die vliegen op de bestemming van jouw voorkeur. Zo heeft KLM bijvoorbeeld de wereld-deal-weken, waarmee je honderden euro’s kunt besparen op bestemmingen zoals Aruba of New York. Heb je een leuke deal gevonden, dan kun je je altijd heel simpel weer uitschrijven!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *