3 eilanden on a budget als housesitter

Gepubliceerd door HouseHub op

Hou jij wel van het eiland leven, maar wil je je niet scheel betalen? Dan is housesitten op een eiland sowieso een goed idee om de kosten voor huisvesting te drukken. We zetten de goedkoopste eilanden in Europa voor je op een rijtje om een housesit te scoren!

Ibiza

Dacht je dat dit party eiland alleen maar knetterduur is? Think again! Nog geen twee jaar geleden scoorde housesitter Yvonne midden in het hoogseizoen een retourtje voor maar €15,- naar Ibiza. Tenzij je elke avond gaat feesten, is Ibiza echt heel goedkoop te bezoeken. Je leeft natuurlijk al als een local in je housesit locatie en met vervoer wat bij het huis hoort of je huurt een scootertje (ongeveer €15,- p/dag), kun je eenvoudig het eiland verkennen. Wist je trouwens dat het op Ibiza heel normaal is om te liften? Durf je voor een beetje avontuur te gaan, dan is dat dus een goede optie. Eet je buiten de deur, dan kun je op Tripadvisor bij deze goedkope restaurants lekker eten. Een dagje strand of picknicken in de natuur met eten wat je op de markt hebt gescoord kost je bijna niks!

Malta

Dit prachtige eiland met een rijke geschiedenis is een van de parels van Europa. Tijdens je housesit kun je genieten van lekkere en goedkope restaurants, zoals deze. Doe ook zeker een van de gratis tours over het eiland. Er zijn niet veel stranden, maar lekker zonnen kan wel bij de Golden Bay, Gnejna Bay, Armier Bay en Mellieha Bay. Malta is niet groot, dus je bent in nog geen uur van de ene kant naar de andere kant van het eiland. De bussen zijn heel goedkoop. Zo heb je voor een hele week voor nog geen €7,- een busticket.

Cyprus

Op dit zonovergoten eiland kun je heerlijk eten én geld besparen als je de plekken opzoekt waar de locals eten. Dit zijn bijvoorbeeld de goedkoopste restaurants wanneer je in Kissonerga verblijft. Zit je in Larnaca of Limassol, dan moet je zeker gana genieten van de fantastische uitzichten bij het Stavrovouni klooster. Iets toeristischer, maar wel de moeite waard: Blue Lagoon! Dit ligt aan de noordkant van het schiereiland Akamas. Vanuit Latchi kun je een boot huren of een van de Blue Lagoon-cruises nemen die zo’n €18,- p.p. kost (inclusief een drankje en fruit aan boord). En natuurlijk zijn er tal van historische plekken om te bezoeken op het eiland.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *